DE CLUB WHV

Op 8 juli 1957 werd WHV officieel opgericht. De vereniging startte toen met 28 leden. In de jaren daarna werd WHV al snel een vaste waarde (in het toen nog beperkte) verenigingsleven van Asperen. Met name de herenafdeling van de vereniging liep goed en speelde al snel op hoog niveau. Ongeveer 10 jaar na de oprichting was er voor het eerst sprake van een jeugdafdeling binnen de vereniging en sinds die tijd hebben er honderden kinderen uit Asperen en omgeving kennis kunnen maken met de volleybalsport.

Jarenlang speelde de vereniging in het gymnastiekzaaltje in Asperen, maar toen dit niet meer voldeed aan de eisen van de NEVOBO (Nederlandse volleybalbond), moest er worden uitgeweken naar andere locaties. Tot de jaren 80 heeft WHV in veel andere dorpjes uit de omgeving gespeeld, totdat Sporthal De Schildkamp in de jaren 80 zijn deuren opende en WHV hier een vaste thuisbasis vond. In de loop der jaren verdwenen veel volleybalverenigingen uit de omgeving en vaak werden de leden van deze verenigingen opgenomen bij WHV. Dit laatste gebeurde ook met het volleybalteam van wijkvereniging De Weister uit Leerdam.

Naast de zaalvolleybalactiviteiten organiseerde WHV in 2009, 2010 en 2011 een beachvolleybaltoernooi op het Dr. Reilinghplein in Leerdam. Bijna gelijktijdig werden de voorbereidingen getroffen om te komen tot een eigen beachvolleyballocatie. Deze werd recent gerealiseerd op het terrein van zwembad De Wiel in Asperen onder leiding van de huidige voorzitter Olaf van Arkel. Tijdens  de 'zomerstop' vinden vele WHV'ers en volleyballers uit de regio hier hun (fanatieke) ontspanning tijdens beachvolleybaltrainingen en -toernooien.

Op dit moment gaat WHV richting de 200 leden en nemen er vele teams deel aan de NEVOBO competitie.

WHV heeft zowel in het beachvolleybal als in de zaal nationale kampioenen voortgebracht. In 2015 ging de titel 'Nederlands kampioen beachvolleybal < 18' naar het duo waarvan één speler lid is van WHV. En in 2014 slaagden de heren recreanten van WHV erin de nationale titel te pakken. Een historische prestatie, waarbij in de competitie werd gewonnen van letterlijk alle tegenstanders in de regio en op de slotdag in een bloedstollende finale de titel werd gepakt tegen een team dat vrijwel louter bestond uit ex-eredivisiespelers. 

Sinds juni 2016 spelen we in Sporthal De Wiel, welke met een bewonersinitiatief gerealiseerd is. Asperen mag natuurlijk super trots zijn op zo’n fantastische accommodatie, die tot stand is gekomen dankzij intensieve samenwerking tussen een aantal sportverenigingen. De sporthal heeft een topsportvloer en biedt de volleyballers daarmee alle comfort voor sprong- en duikbewegingen en voorkomt blessures. WHV heeft hierin haar thuishonk voor al haar trainingen en thuiswedstrijden.