Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV beslissend in slotfase

De Asperense volleyballers wisten zich afgelopen zaterdagavond staande te houden tegen naaste concurrent Nuvoc uit Veldhoven. Het ging echter niet vanzelf tegen de nummer 3. Na de eerste set te hebben verloren, herstelde de ploeg zich goed in de tweede set. Zowel in de derde als de vierde set wist WHV pas in de slotfase het tij te keren. Zeker in de vierde set was de ontsnapping van WHV miraculeus. Op 24-20 achterstand wist WHV zes punten op rij te pakken en stelde daarmee de 1-3 zege alsnog veilig.

In de eerste set had WHV te weinig grip op de tegenstander. De ploeg zocht nog naar een goed antwoord op de service en aanval van de tegenstander. Dat lukte uiteindelijk te laat waardoor de eerste set een prooi werd voor de tegenstander. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Nuvoc kwam op de buitenkant nauwelijks meer tot scoren terwijl WHV de druk wist op te voeren. De passing lag beter waardoor er aanvallend meer mogelijk was. Zodra spelverdeler Niels Reder variatie in zijn spel kon brengen, werd de blokkering van de ploeg uit Veldhoven gemakkelijk uit elkaar gespeeld.

De derde en vierde set gingen op en neer. WHV speelden bij vlagen prima maar had moeite om de sterke middenaanvallers van Nuvoc onder controle te krijgen. Zodra de servicedruk iets zakte, kwamen de middenspelers dan ook te makkelijk tot scoren. Daarnaast had WHV op sommige posities moeite om de side-out te spelen waardoor de kansen steeds wisselden. Toch was het uiteindelijk de Asperense ploeg die beide keren aan het langste eind trok.

In de derde set kwam de ploeg in de slotfase weer bij dankzij een goede servicereeks van de prima spelende Wildrik van de Plassche. Op zijn service werd de achterstand omgebogen waarna aanvoerder Stefan Arp met één van zijn harde klappen het pleit beslechtte. De vierde set was echter een ware thriller. Waar op 24-20 niemand meer een stuiver gaf voor de kansen van WHV knokte het team echter door. Deze keer was het de service van de sterk invallende Virgil in den Eng die de doorslag gaf. Onder druk van zijn service wist de ploeg alsnog de set binnen te slepen door zes punten op rij te maken. Hoogtepunt daarbij was de miraculeuze redding van spelverdeler Niels Reder die vervolgens meedogenloos werd afgemaakt door Rene Roth.