Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV klimt naar plek twee

De Asperense volleyballers waren afgelopen weekend te gast in Rosmalen. Tegen Spirit werd eindelijk het 'eerste-set-syndroom' afgeworpen. De heren van WHV pakten de volle winst en klommen daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst. Daar lijkt de eerste schifting nu zichtbaar te worden. De top vijf begint langzaam vorm aan te nemen hoewel er in de komende weken een hoop kan gebeuren. De eerstvolgende drie wedstrijden mag WHV namelijk aantreden tegen achtereenvolgens de nummer drie, vier en één van de ranglijst.

De Asperense ploeg speelde zaterdag een prima pot. Het was nog allemaal niet perfect maar het team liet een gezond portie enthousiasme en werklust zien. Dankzij een goede servicedruk en een solide blokkering wist WHV flink wat druk op de ploeg uit Rosmalen te leggen. En de ballen die wel langs het blok kwamen, waren regelmatig een prooi voor de hard werkende Asperense verdediging.

De enkele keren dat trainer/coach Max Schmid moest ingrijpen waren de momenten dat WHV moeite had het sterke blok van de middenman van Spirit te ontwijken. Op het moment dat de passing even wat zuiverheid miste en spelverdeler Niels Reder wat minder keuzemogelijkheden had, werd er regelmatig hard in zijn blok geslagen. Dat was echter niet genoeg om de Asperense volleyballers in problemen te brengen. Te vaak lag de passing namelijk uitstekend en had Niels Reder zijn aanvallers voor het uitkiezen. Met snelle aanvalscombinaties wist hij de verdediging van Spirit regelmatig te omzeilen. En daardoor kwam de overwinning voor WHV dan ook nooit echt in gevaar.

Aankomende zaterdag heeft WHV een vrije zaterdag omdat de ploeg is uitgeloot voor de eerste bekerronde. De week daarop mogen de Asperense volleyballers naar Veldhoven waar de huidige nummer drie Nuvoc de ploeg ongetwijfeld een warm welkom zal voorbereiden.

Spirit - WHV: 0 - 4 (14-25, 23-25, 16-25, 21-25)