Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames komen nét tekort tegen Libanon

Op 11 oktober 2013 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar tweede competitiewedstrijd ten RVC Libanon’50 in de Schildkamp in Asperen. Waar in de eerste competitiewedstrijd tegen Spirit van vorige week nog gewend moest worden aan de nieuwe posities en een nieuw verdedigingssysteem, ging dit de tweede wedstrijd een stuk beter, maar nét niet goed genoeg.

De voorbereiding van WHV verliep helaas rommelig door geblesseerden en vakanties, maar sinds vorige week was het damesteam van WHV weer bijna compleet. Het herstel van de knie van libero Jolijn Onvlee verloopt gestaag en alle vakanties zitten er weer op. Helaas kan voorlopig geen beroep meer worden gedaan op de stabiele Jennita Bovenschen, want zij is in blijde verwachting. Gelukkig mocht wel Jadi Postema (overgekomen van Next Volley Dordrecht) worden toegevoegd in de WHV-gelederen.

Zowel de eerste als de tweede set werden verliezend afgesloten (twee maal 19-25) ondanks goede blokkeringen. WHV wist steeds goed bij te blijven, maar tegen het einde van de sets liep RVC Libanon’50 steeds van WHV weg. WHV wist weinig direct te scoren uit de aanval en de diagonaal van RVC Libanon speelde weer een prima wedstrijd. De derde set had een ander verloop. WHV bleek conditioneel meer in haar mars te hebben en wist de lange rally’s vaak winnend  af te sluiten. Coach John Kemp bleef hameren op het verhogen van servicedruk en dat betaalde zich uit met een setwinst van 25-22 in de derde set. De vierde set startte WHV rommelig met onnauwkeurige passes zodat RVC Libanon’50 WHV geen kansen liet: 15-25.

WHV verloor de wedstrijd met 1-3, maar houdt alle vertrouwen in een goed vervolg van de competitie. Op 26 oktober a.s. wordt gespeeld tegen Triade om 19.00 in Tilburg.