Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Zege WHV na opnieuw moeizame start

De Asperense volleybalheren pakten afgelopen zaterdag de derde winst op rij. Ook ODI uit Oost- en West Middelbeers moest er met 3-1 aan geloven. Toch lukte het de Asperense ploeg opnieuw niet  om de eerste set te winnen. Deze keer kwam de ploeg ook niet goed uit de startblokken. Wellicht had dit mede te maken met het feit dat WHV op het laatste moment een invalscheidsrechter moest regelen omdat zowel de eerste als de tweede scheids ontbrak.

 

De eerste set werd WHV verrast door de tegenstander. ODI oogde niet spectaculair bij het inspelen en had ook geen spelers die extreem lang waren. Toch wist de tegenstander de sterke buitenspelers van WHV direct een aantal keer killing af te blokken. Dit terwijl ze zelf alles via de handen van het WHV blok wisten te scoren. En dat maakte de Asperense ploeg zichtbaar onzeker. De ploeg hield in en verkrampte en ging op zoek naar antwoorden die ze aanvankelijk niet konden vinden. Daarbij wist ODI ook nog een aardige servicedruk af te leveren waardoor de passing niet op het normale niveau lag. De overwinning was dan ook verdiend voor de bezoekende ploeg in deze eerste set.

In de tweede set probeerde WHV op te krabbelen maar dat ging nog niet vanzelf. Het vertrouwen ontbrak nog en zeker op de buitenkant werd beduidend minder gescoord dan normaal. Spelverdeler Niels Reder wist wel zijn ervaren middenman Wildrik van de Plassche regelmatig in stelling te brengen die in deze fase wel zijn punten meepakte. Mede dankzij een goede servicereeks van laatstgenoemde speler behield WHV de aansluiting. Uiteindelijk wist de ploeg na een tumultueuze slotfase de zege alsnog veilig te stellen geholpen door de eerste foutjes van ODI.

De derde en vierde set krabbelde het team weer op. Aanvoerder Stefan Arp en diagonaalspeler Rene Roth gooiden alle schroom van zich af en timmerden de ballen als vanouds langs het vijandelijke blok. Middenman Vincent de Bie en spelverdeler Niels Reder wisten daarbij met hun service goed druk te zetten op de tegenstander terwijl Ewout de Jong de passing weer prima onder controle had.

Uiteindelijk was de 3-1 overwinning dan ook verdiend zij het dat het niet vanzelf was gegaan. Na drie zeges op rij bekleed WHV momenteel de derde plaats op de ranglijst. Nu al op drie punten achterstand op de nummer 1 die nog geen set verloren heeft en daarmee een duidelijk visitekaartje heeft afgegeven. Komende zaterdag mag WHV op bezoek in Rosmalen waar Spirit wacht. Een ploeg die vooralsnog enkel averij heeft opgelopen tegen de huidige nummer 1. WHV kan dus rekenen op een taaie tegenstander.

WHV – ODI --> 3 – 1 (19-25, 25-23, 25-20, 25-16)