Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV trekt zege over de streep

Afgelopen vrijdag hadden de Asperense volleyballers nummer 3 van de ranglijst SNA uit Bleskensgraaf op bezoek. Na een moeizame start wist WHV het tij te keren en alsnog de overwinning binnen te halen. Dankzij de 3-1 overwinning pakte de door blessures geteisterde ploeg vier welkome punten. Daarmee klom de ploeg op naar een vijfde plek.

Hoewel WHV nog altijd niet compleet is vanwege blessures was er ook goed nieuws voor de ploeg. Rick de Groot, in het verleden uitkomend voor AVVA en sinds kort woonachtig in de omgeving, heeft voor WHV gekozen als nieuwe club. Een welkome aanvulling voor de Asperense club die het leifst op de middenpositie speelt maar op meerdere posities uit de voeten kan. Afgelopen vrijdag startte hij op de diagonaal positie waar WHV al weken de geblesseerde René Roth moet missen.

De thuisploeg startte moeizaam. WHV kwam aanvallend nauwelijks langs de vijandelijke blokkering terwijl de bezoekers daar  beduidend minder problemen mee hadden. Al snel keken de Asperense volleyballers dan ook tegen een flinke achterstand aan. Pas halverwege de eerste set begon WHV enigszins grip te krijgen op het spel van SNA. Aanvallend werd er gezocht naar meer variatie in slag en tempo en serverend werd er langzaam aan meer druk gezet op de sideout van de tegenstander. Hoewel het te laat was om de eerste set te kantelen was de basis gelegd voor het vervolg van de wedstrijd.

De laatste 3 sets werden dan ook prooi voor WHV hoewel het bij tijd en wijlen spannend bleef. De thuisploeg werkte hard voor de punten en wist over het algemeen met een goede service SNA onder druk te houden. Maar zo nu en dan had WHV enkele lastige rotaties waar het moeite had om de sideout te scoren. En dan zag het de bezoekers opeens weer in de buurt komen. Zeker de derde set werd daardoor nog erg spannend.

Gelukkig kon de ploeg altijd terugvallen op aanvoerder Stefan Arp die een solide pot speelde. Zeker aanvallend speelde hij slim en met veel variatie zodat de tegenstander lastig greep op hem kreeg. En hoewel iedereen in de ploeg veel arbeid leverde en zijn bijdrage leverde aan de wedstrijd was hij deze keer de dragende kracht waar spelverdeler Niels Reder altijd op kon terugvallen. Verder was het goed om te zien dat ook Rick de Groot als aardig zijn draai had gevonden in de ploeg en moeiteloos meedraaide.

Al met al een mooie overwinning voor WHV tegen een ploeg die de laatste weken aardig op dreef was. Komende vrijdag spelen de Asperense mannen  opnieuw thuis. Dan komt Sliedrecht Sport op bezoek in sporthal De Wiel.