Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint in eigen huis

Afgelopen vrijdag was het dan zover. De Asperense volleyballers speelden eindelijk hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tot nu toe was er elke keer wel weer een reden dat de wedstrijd niet door kon gaan of de tegenstander niet kwam opdagen. Deze keer was er echter niets dat de wedstrijd in de weg stond. Er was een tegenstander, een scheidsrechter en wat publiek en dus waren alle benodigde ingrediënten aanwezig. Dat WHV de wedstrijd ook nog eens met 4 – 0 wist te winnen vergrootte de feestvreugde nog extra.

WHV startte uitstekend aan de wedstrijd. Hoewel de ploeg het moest stellen zonder de geblesseerde Rens de Ridder kon het gelukkig wel weer beschikken over routinier Wildrik van de Plassche. Laatstgenoemde kon eindelijk weer eens in de basis starten na lang te hebben gesukkeld met een rugblessure. Het liep soepeltjes aan Asperense zijde. Aan de hand een een goede servicedruk werd het spel van de tegenstander onder druk gezet. WHV daarentegen wist de bal steeds aardig bij spelverdeler Niels Reder te krijgen die vervolgens zijn aanvallers voor het uitkiezen had. Door een prima variatie in het spel had de verdediging van Vollido het lastig en liep de thuisploeg naar een comfortabele voorsprong om uiteindelijk met 25 – 13 de eerste setwinst te pakken.

De tweede set begon even wat moeizamer maar al snel wist WHV de draad weer op te pakken. De opgelopen achterstand werd omgedraaid door de verdedigende werklust wat op te voeren. En dat betaalde zich uit zodat ook deze set met 25 – 19 naar Asperense zijde ging.

Zoals wel vaker in dit soort wedstrijden werd de derde set de lastigste set. Aan de kant van WHV zakte het spel in. De passing werd onzorgvuldiger, de verdediging wat statischer en daar profiteerde de tegenstander optimaal van. Waar de Asperense volleyballers steeds meer moeite hadden om de blokkering en verdediging van de tegenstander te omzeilen, vielen er aan de kant van WHV te veel ballen onnodig op de grond. Coach Mirjam Steenis had dan ook beide time-outs nodig om de ploeg weer op de rit te krijgen.

En wonder boven wonder lukte dat. Na de 2e time-out op een 13-20 achterstand startte WHV de inhaalrace aan de hand van een mooie servicereeks van Ewout de Jong. Spelverdeler Niels Reder schakelde over naar wat snellere aanvalsballen waardoor de verdediging van Vollido weer even moest schakelen en WHV weer wat makkelijk tot scoren kwam. Daarnaast wist de thuisploeg een aantal ballen fraai te verdedigen. En zo pakte WHV alsnog op knappe wijze de derde set met 25 – 23.

In de vierde set verving Nick de Jong de moegestreden Wildrik van de Plassche. Hoewel Vollido tot 20-20 bij kon blijven was het daarna WHV dat opnieuw de lead pakte. Via een prima servicereeks van Niels Reder kwam de thuisploeg op matchpoint die direct werd verzilverd. Daarmee werd het 4-0 zodat de volle vijf punten in Asperen bleven. Aankomende vrijdag wacht de volgende wedstrijd. Dan mag WHV op bezoek in Hardinxveld.