Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV trekt aan kortste eind

Afgelopen zaterdag waren de Asperense volleyballers op bezoek in Papendrecht. Tegen koploper Flits ging WHV uiteindelijk met 3 -1 ten onder. De derde set bleek achteraf de sleutel te zijn. Met een 1 – 1 setstand kreeg de Asperense ploeg enkele setpoints maar wist die uiteindelijk niet te verzilveren. En dat deed tegenstander Flits wel toen het de kans kreeg en zo ging de set met 29 – 27 naar de thuisploeg. In de vierde set kon WHV niet echt meer een vuist maken en dus moest de ploeg genoegen nemen met 1 punt.

Zonder Ewout de Jong en met de nog altijd niet volledig herstelde Wildrik van de Plassche begon WHV gehavend aan de wedstrijd. Met Jari Alkema vanuit Heren 2 binnen de lijnen legde de ploeg echter een prima eerste set op de mat. De ploeg werkte hard en spelverdeler Niels Reder had zijn aanvallers voor het uitkiezen. Eigenlijk iedereen pakte zijn puntjes mee en zo wist de ploeg een aardige voorsprong op te bouwen. Toch ging het richting einde van de eerste set langzaam wat moeilijker. Gelukkig wist Rens de Ridder op het juiste moment met zijn service de eerste set veilig te stellen.

De 0-1 voorsprong werkte echter niet bevrijdend voor de Asperense volleyballers. De tweede set was Flits de betere ploeg. Aanvallend was de thuisploeg beter in de wedstrijd gekomen en zowel op de midden als de buiten had WHV moeite om de harde aanvalsballen af te stoppen. De tweede set werd dan ook een prooi voor Flits.

In de derde set moesten de Asperense volleyballers aanvankelijk de teleurstelling even van zich af spelen. Hoewel de ploeg niet heel goed uit de startblokken kwam, richtte WHV zich uiteindelijk toch op. Coach Mirjam Steenis bracht op strategische momenten de herstellende routinier Wildrik van de Plassche even binnen de lijnen om rust te brengen en rust te geven aan andere spelers. En zo werd deze derde set een hele, spannende set. Een set waarin zowel het spel als de kansen op en neer golfden. René Roth en Stefan Arp hielden de ploeg in de slotfase aanvallend op de been terwijl er verdedigend hard werd gewerkt door de Asperense mannen. Ondanks enkele setpoints slaagde WHV er helaas niet in om er hier 1 van te benutten. Met 27-29 zag het Flits de set winnen en de voorsprong pakken.

Het verlies in deze derde set was voor WHV de nekslag. In de vierde set kon de ploeg niet echt druk meer zetten op de tegenstander en moest het toelaten dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. En zo kon de Asperense ploeg slecht 1 punt mee naar Asperen nemen.

Voorlopig heeft WHV nu even rust. Op 7 januari hoopt de ploeg eindelijk haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen te spelen als de wedstrijd tegen VC WIK Groot Ammers op de agenda staat.