Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV leidt nipte nederlaag tegen koploper

WHV was afgelopen vrijdagavond te gast in Sliedrecht. Tegen de koploper kwamen de Asperense volleyballers uiteindelijk nog wel op een een 1-2 voorsprong. Toch waren het uiteindelijk de mannen van Sliedrecht die aan het langste eind trokken en een 3-2 overwinning wisten binnen te slepen.

De Asperense mannen hadden in sporthal De Basis de eerste set even nodig om op stoom komen. De ploeg was in deze fase van de wedstrijd nog net even te slordig om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. De eerste set ging dan ook uiteindelijk naar de mannen van Sliedrecht maar eind van de set had WHV al wel de basis gelegd voor het vervolg van de wedstrijd.

De tweede en derde set lieten dan ook een ander beeld zien. WHV wist meer en meer druk op de thuisploeg te zetten. De basis hiervan werd gelegd met een goede service.  De druk op de passing van de tegenstander werd nadrukkelijk opgevoerd en met resultaat. De spelverdeler van Sliedrecht had steeds meer moeite om zijn aanvallers goed in stelling te brengen zodat de Asperense volleyballers meer en meer ballen konden verdedigen.

WHV had het wat dat betreft beter voor elkaar. Over het algemeen was de passing aardig verzorgd en zo kon spelverdeler Niels Reder voldoende blijven variëren. En die variatie was ook nodig om de verdediging van Sliedrecht, die over het algemeen goed was georganiseerd, uit elkaar te spelen. WHV hield dat de tweede en derde set goed vol wat tot een 1-2 voorsprong leidde.

Maar daarna kon de Asperense ploeg het niet langer vol houden. Langzaam slopen er wat meer onzorgvuldigheden in het spel. De combinatie van wat meer servicefouten en een minder zuivere passing maakten dat WHV de controle langzaam verloor. Sliedrecht kon daardoor weer het eigen spel spelen en hun beste aanvallers in stelling brengen. De thuisploeg won dan ook de vierde set en trok daarmee de stand gelijk zodat de vijfde set beslissing moest brengen.

WHV startte deze vijfde set nog prima. Tot de wissel van kant op 6 – 8 leken de Asperense volleyballers de bovenliggende partij. Daarna was de koek echter op. WHV kwam nauwelijks meer tot scoren en moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg uiteindelijk met 15-10 de set en daarmee de overwinning wist binnen te halen. Hoewel WHV achterbleef met het gevoel dat een overwinning mogelijk was geweest was het al met al toch geen slecht resultaat in een uitwedstrijd tegen de koploper.

Aankomende vrijdagavond (20.30) hoopt WHV haar eerste thuiswedstrijd te spelen. Dan komen de mannen van Volley Lek en IJssel op bezoek. Een team vol ervaring waar WHV het altijd lastig mee heeft maar waar ook al mooie gevechten mee zijn uitgevochten in het verleden.