Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Knappe uitzege WHV

Afgelopen donderdag was WHV te gast bij De Burgst Breda. Ondanks wat personele problemen wisten de Asperense volleyballers deze wedstrijd met 0 – 4 te winnen. Een prima prestatie waarmee de ploeg zich vooralsnog op de vierde plek van de ranglijst weet te spelen. De sleutel tot het succes lag deze keer met name in het plezier en de ontspanning waarmee werd gespeeld.

Het was vooraf aan de wedstrijd even puzzelen voor trainer/coach Mirjam Steenis. Met een zieke en een geblesseerde speler moest er een beroep worden gedaan op versterking vanuit Heren 2. Gelukkig waren Jari Alkema en Merlijn van Wijk bereid om mee te reizen naar Breda. De wedstrijd startte gelijk opgaand. Tot en met de 17 wisten de mannen van De Burgst aansluiting te houden. Daarna moest de ploeg het toch toestaan dat WHV bij hun wegliep. De Asperense mannen wisten met een goede servicedruk en gevarieerd aanvalsspel een gat te slaan. Tel daar nog enkele mooie blokkeringen bij op plus het alerte verdedigen van René Roth bij de tactische ballen van de thuisploeg en het recept van de winst in de eerste set is compleet.

De tweede set ging op gelijke voet verder. Aanvallend had spelverdeler Niels Reder ruimte keuze omdat zowel op de buiten als de midden lekker werd gescoord. Daarnaast werd de tegenstander goed onder druk gehouden door de service van WHV. Ook deze set werd met opnieuw 20 -25 een prooi voor de Asperense ploeg.

Zoals wel vaker na twee gewonnen sets was de derde een stuk lastiger. Met name op mentaal vlak is het dan altijd lastig om de concentratie goed vast te houden. Merlijn van Wijk nam de plek over van Jari Alkema die kon terugkijken op een prima debuut. Hoewel het weer even kort wennen was aan de nieuwe opstelling wist WHV dankzij een goede servicereeks van Niels Reder weer aansluiting te krijgen bij de tegenstander. En daarna wist WHV het verschil te maken door enkele fraaie punten te scoren. Stefan Arp wist een knap verdedigde maar lastige rallybal op een mooie manier scoren. De setup kwam van Ewout de Jong die de bal vanuit het achterveld nog richting net wist te krijgen. Stefan bedacht zich geen moment en ging er vol voor en met resultaat. Daarna wist spelverdeler Niels Reder nog een keer fraai het blok te omzeilen door de bal kort achter op Jonathan Heijting te spelen die wel raad wist met deze setup. En zo ging deze set met 23-25 naar de Asperense ploeg.

De vierde set moest natuurlijk de kerst op de taart worden. En hoewel De Burgst Breda het WHV opnieuw niet gemakkelijk maakte wist de ploeg ook deze set te verzilveren. Ewout de Jong zorgde voor een stabiele passing zodat er opnieuw voldoende variatie was in de aanval. En ook nu werd het verschil gemaakt door enkele fraaie punten. Deze keer was het Niels Reder die in een ultieme blokpoging nog net 1 hand voor de bal wist te krijgen en daarmee een verloren geacht punt wist binnen te halen.

Na deze mooie overwinning staat de volgende wedstrijd voor WHV gepland op donderdag 17 november. Dan mag de ploeg op bezoek bij SNA in Bleskensgraaf.