Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV schiet te kort

Na de eerste competitiewedstrijd winnend te hebben afgesloten, moesten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in de ervaren equipe van Volley Lek & IJssel. Zonder de geblesseerde Wildrik van de Plassche, ontbrak het WHV aan wisselmogelijkheden. Enkel de laatste set wisten de Asperense mannen winnend af te sluiten zodat er toch een punt mee naar huis kon worden genomen.

Hoewel de naam op het wedstrijdformulier nieuw was, was de tegenstander dit niet. In Krimpen aan de IJssel stonden er aan de andere kant van het net enkel vertrouwde gezichten. Na de fusie tussen VC Krimpen en Voleco stond hier de oude equipe van VC Krimpen als tegenstander. Een team vol ervaring dat jarenlang op een hoog niveau heeft geacteerd en nog altijd moeiteloos meedraait op dit niveau. Vorig jaar verloor WHV daar middels een vijfsetter. Dit seizoen kwam WHV dankzij de krappe selectie niet verder dan 1 gewonnen set.

In de eerste set leken de Asperense mannen nog op setwinst af te stevenen. Volley Lek en IJssel had zoals altijd even tijd nodig om op te gang te komen. Deze keer kwam de ploeg echter net op tijd op stoom om het tij nog te keren. En dus bleken een goede start en een mooie voorsprong niet genoeg voor WHV om de set binnen te halen. Rond de 20 stokte de score aan Asperense kant. De tegenstander had door hoe WHV speelde en stelde de verdediging hier prima op in. Daarnaast wisten ze zelf beter de Asperense blokkering te omzeilen.

Na het verlies in de eerste set, werd de tweede set een hele makkelijke prooi voor de thuisploeg. WHV kon te weinig snelheid en variatie in de aanval brengen waardoor de lange en ervaren blokkering van de tegenstander hier steeds goed bij zat. En als de bal al langs de blokkering kwam dan stond het achterveld meestal op de goede plek. De overtuiging en energie leek hierdoor volledig weg te zakken met als gevolg een 25-12 nederlaag in deze set.

De derde set toonde de ploeg echter wel karakter. Hoewel het nog altijd moeizaam tot scoren kwam, knokte WHV wel hard voor de punten. Helaas waren er nog te veel servicebeurten van de thuisploeg waar het net even te lang duurde voordat het punt gescoord kon worden. Met het verlies van de derde set (25-21) was de nederlaag een feit. Maar het knokken leverde uiteindelijk wel de winst in de laatste set op. De Asperense mannen zetten de opgaande lijn voort en wisten een aardige voorsprong op te bouwen in deze vierde set. Heel even leek het of het scenario uit set 1 zich ging herhalen maar nu wisten de Asperense mannen wel door te zetten. Met 23-25 werd er in ieder geval 1 punt veilig gesteld.

De volgende wedstrijd is tegen Next Volley Dordrecht. Op vrijdagavond 21 oktober speelt WHV dan om 21.30 zijn eerste thuiswedstrijd.