Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV sluit seizoen af met winst

Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen mochten de Asperense volleyballers op bezoek in Numansdorp. Een voor de meeste spelers van WHV een vrij onbekende sporthal. Tegen een hardwerkende ploeg welke hartstochtelijk werd aangemoedigd door het thuispubliek moesten de Asperenaren flink aan de bak. Zeker de tweede en derde set waren spannend. Maar toch was het uiteindelijk WHV dat met 1-3 de winst mee naar huis mocht nemen.

Na een voortvarende start dacht WHV een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Apollo had in de beginfase moeite om tot scoren te komen zodat WHV een ruime voorsprong nam. Maar halverwege de eerste set gooide de thuisploeg de schroom van zich af. De eerste set werd uiteindelijk nog een vrij gemakkelijke prooi. Daarna werd het een ander verhaal. Apollo verdedigde veel door hard te werken en had enkele aanvallers die niet eenvoudig bleken af te stoppen. Na de tweede set te hebben verloren, wist WHV met enige moeite en hard werken het tij te keren in de derde set. Daarna was de weerstand gebroken bij Apollo en haalde WHV de vierde set gemakkelijk binnen.

En daarmee eindigt de ploeg uiteindelijk op de tweede plek op de ranglijst. Een plek die tot stand is gekomen door een wat ingewikkelde puntentelling. Zo heeft WHV uiteindelijk 6 wedstrijden niet kunnen spelen vanwege tegenstanders die hebben afgezegd. Zo heeft de uiteindelijke nummer 1 zelfs 8 wedstrijden gemist. Deze ploeg zou vorige week woensdag nog op bezoek komen in Asperen. Dat had een bijzonder leuke wedstrijd kunnen worden ware het niet dat de tegenstander zich afmeldde. En zo werd WHV de kans ontnomen om nog als eerste op de ranglijst te eindigen. Gezien het feit dat er over dit seizoen geen kampioen wordt uitgeroepen echter ook minder relevant.

En zo is een bijzonder seizoen ten einde gekomen. Na een niet afgemaakt seizoen 2019/2020 en dit seizoen waarin veel wedstrijden zijn uitgevallen, hoopt de ploeg nu weer eens op een normaal verloop. Het vizier is in ieder geval al weer op het volgende seizoen gericht. Uitdaging 1 is om de selectie weer compleet te krijgen. Want de ploeg moet helaas afscheid nemen van Joeri van Wijk. Wegens een verhuizing gaat hij elders volleyballen. En daarmee verliest WHV een inmiddels vertrouwd gezicht binnen het eerste herenteam. Doorgestroomd vanuit de jeugd en in de laatste jaren ondanks zijn nog altijd jonge leeftijd uitgegroeid tot een vaste waarde binnen heren 1. Hij zal dan ook zeker gemist gaan worden.