Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV toont twee gezichten

De Asperense volleyballers hadden afgelopen weekend maar liefst twee wedstrijden op het programma staan. Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma. En zaterdag ontving WHV het Rotterdamse Volley Zuid in eigen huis. Een intensief weekend dus voor de Asperense equipe en juist nu moest de ploeg het doen zonder de ervaren Stefan Arp. Beide wedstrijden stond er uiteindelijk 3 – 1 op het scorebord. Vrijdagavond was dat in het voordeel van Sliedrecht en zaterdag in het voordeel van WHV.

Vrijdagavond was een wedstrijd om snel te vergeten voor de Asperense heren. Gedurende de gehele wedstrijd worstelde de ploeg met de passing zodat de ploeg nooit echter lekker in de wedstrijd kwam. Ook verdedigend lukte er te weinig aan Asperense zijde zodat Sliedrecht heel weinig druk voelde in hun aanval. Alleen in de tweede set leek WHV zich even op te richten. Halverwege de set begon het opeens te draaien bij de Asperense mannen en uiteindelijk wist de ploeg zelfs een aantal  setpoints te creëren. Helaas strandde de ambitie van WHV in het zicht van de haven. De ploeg maakte enkele fouten achter elkaar een gaf hiermee de setwinst uit handen. In plaats van de wedstrijd te kantelen, hielpen de Asperense mannen de thuisploeg dus weer terug in het zadel. En die lieten pas in de vierde set de teugels weer wat vieren zodat die vrij gemakkelijk door WHV werd gewonnen. Het uiteindelijke verschil in punten over de gehele wedstrijd was slechts twee. Toch voelde het anders omdat WHV grote delen van de wedstrijd wat futloos oogde.

Hoe anders was de wedstrijd afgelopen zaterdag. Met de wedstrijd van vrijdag nog in de benen en geen enkele wisselspeler op de bank, toonde de ploeg nu wel wilskracht en inzet. Was het spel dan briljant? Zeker niet. Hoewel er bij vlagen hele mooie punten werden gescoord, kende de ploeg nu ook weer mindere momenten. Maar het grote verschil was dat de ploeg nu bleef vechten. Hierdoor werd het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De eerste set werd met 27-25 uit het vuur gesleept. En in de tweede set wist WHV zelfs een 1-10 achterstand om te buigen in 29-27 overwinning.

In het derde set was het verweer aan de kant van Volley Zuid dan  ook even gebroken. Hierdoor kon de Asperense ploeg gemakkelijk naar een 25-16 setwinst spelen waarmee de overwinning een feit was. In de vierde set was de pijp echter volledig leeg bij de mannen van WHV. De vermoeidheid nam zichtbaar de overhand zodat de thuisploeg nooit echt een vuist meer kon maken.

Nog drie wedstrijden staan er voor WHV op het programma in dit bijzondere seizoen. Berekend via een aangepast puntentelling, staat de ploeg nu op de tweede plek van de ranglijst. Leuk is daarbij dat de wedstrijd tegen nummer 1 Voleco nog één van deze wedstrijden is. Op woensdag 18 mei krijgt WHV deze tegenstander op bezoek.