Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV laat zich een setje afsnoepen

Afgelopen zaterdag ontvingen de Asperense volleyballers de mannen van Move4U uit Vlaardingen in Sporthal de Wiel. WHV was de betere ploeg maar moest toch toestaan dat de tegenstander een set wist te winnen. Na de 3-1 overwinning bekleedt de ploeg nu de tweede plaats op de ranglijst. Deze ranglijst is wel anders bepaald dan normaal vanwege het feit dat er links en rechts wedstrijden uitvallen. En zonder dat er een officiële kampioen zal worden uitgeroepen.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Het spel golfde wat op en neer en van beide zijden waren er wat slordigheden in het spel. Langzaam werd de  passing aan Asperense zijde echter wat zorgvuldiger zodat het motortje begon te draaien. En vanaf dat moment kreeg WHV de overhand in het spel. Aan de zijde van Move4U was er één aanvaller die lastig te verdedigen was terwijl er bij WHV meerdere spelers aanvallend tot scoren konden komen. En zo werd met 25-21 de eerste set binnengehaald.

De tweede set ging door op de voet waarin de eerste set was geëindigd. De Asperense ploeg was simpelweg sterker in de breedte en kwam net wat gemakkelijker aan de punten dan de tegenstander. Zowel aanvallend, blokkerend en met de service kwam WHV vaker en makkelijker tot scoren. Dit leidde tot een 25-17 setwinst en de overwinning leek binnen handbereik.

Move4U trok echter nog één set alles uit de kast. De tegenstander legde meer druk in de service en meer energie in de verdediging en daar bleek de thuisploeg moeite mee te hebben. WHV moest toelaten dat de tegenstander via enkele servicereeksen een voorsprong konden pakken en hadden niet direct een passend antwoord. Naast fouten in de passing liet de ploeg ook aanvallend steken vallen en was het verdedigend ook niet helemaal scherp. Toch leken de Asperense mannen nog net op tijd de eindsprint in te zetten. Helaas zorgden wat slordigheden in de slotfase voor een 24-26 nederlaag in deze set.

Move4U leek tevreden met de setwinst want in de vierde set zakte de tegenstand ver terug. De Asperense ploeg pakte al snel een voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Met 25-15 werd de 3-1 overwinning veilig gesteld.

De volgende wedstrijd op het programma is de uitwedstrijd tegen de Rotterdamse studenten. Donderdagavond 14 april mogen de Asperense mannen om 21.30 aantreden tegen Erasmus Volley.