Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Winst voor WHV

Afgelopen vrijdag waren de Asperense volleyballers te gast in Sliedrecht. De heren van WHV hadden daar 1 set nodig om op stoom te komen. Daarna gingen de sets redelijk eenvoudig naar de Asperense equipe wat tot een 1-3 overwinning leidde. Daarmee draait de ploeg mee in het bovenste deel van de ranglijst. Gezien alle onregelmatigheden in het seizoensverloop ten gevolge van Corona heeft de bond echter besloten om geen kampioen te benoemen en geen teams te laten promoveren of degraderen.

WHV kwam wat stroef uit de startblokken. Het spel was over alle linies nog wat onzorgvuldig. Wellicht was het even wennen aan de ruimte in de grote sporthal of moest de knop nog even worden omgezet op de vrijdagavond. En misschien wel allebei. Feit was dat de ploeg pas vanaf de tweede set goed bij de les was.

Vanaf dat moment begon de motor soepel te draaien. Zoals wel vaker lag de basis bij een goede service. Zeker op de strakke floatservice van spelverdeler Niels Reder had Sliedrecht Sport niet echt een passend antwoord. En daarnaast lag de passing vanaf dat moment goed genoeg om voldoende variatie in het aanvalsspel te brengen. Snelle middenballen werden afgewisseld met ballen op de buitenspelers, met af en toe een creatieve aanvalsvariatie tussendoor. Hierdoor had de Asperense ploeg weinig moeite om tot scoren te komen.

Ook verdedigend stond het prima. Blokkerend wist WHV het hun tegenstander al aardig lastig te maken. Daarnaast was het achterveld alert op ballen die toch langs de blokkering heen kwamen. En zo werd met 13-25 en 16-25 de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. En hoewel in de laatste set de voet iets van het gaspedaal ging kwamen de Asperense mannen niet meer in problemen. En dus kon de ploeg huiswaarts keren met een 1-3 overwinning in de tas.

Voor komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Move4U op het programma. Als het goed is zal om 16.00 uur het fluitsignaal klinken in Sporthal De Wiel hoewel in huidige tijden nog altijd niets zeker is.