Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV geeft 2-0 voorsprong weg

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen het lager geplaatste RVC Libanon uit Rotterdam. In eigen huis gaf de ploeg een 2-0 voorsprong weg na de eerste twee sets met speels gemak te hebben gewonnen. Waar uit in Rotterdam nog een 0-4 overwinning werd behaald, moest WHV nu genoegen nemen met een 2-3 nederlaag.

De eerste twee sets had WHV geen kind aan de tegenstander. Joeri van Wijk zette direct al de toon met een lange servicereeks waar de bezoekers geen antwoord op konden vinden. Zij kregen de pass maar niet goed bij hun spelverdeler waardoor de Asperense verdediging weinig moeite had om de rally over te nemen. Ook aanvallend liep het in de eerste twee sets prima. WHV kwam gemakkelijk tot scoren op vrijwel alle posities. En zo kwam de thuisploeg met 25-9 en 25-13 op een comfortabele voorsprong.

De overwinning leek al onder handbereik maar daarmee had WHV zichzelf te vroeg rijk gerekend. RVC richtte zich op en de Asperense volleyballers werden slordig. De servicedruk aan de zijde van WHV zakte in en de bezoekers kregen daardoor vaker de bal bij hun spelverdeler zodat WHV ook echt moest gaan verdedigen. En daarin was de ploeg slordig. De inzet was er maar de balbehandeling en de positionering waren onvoldoende. Zowel blokkerend als in het achterveld.

Ook de passing aan de zijde van WHV werd slordiger. Slechts zelden kon spelverdeler Niels Reder al zijn aanvallers bedienen. En daardoor kon de verdediging van RVC zich gemakkelijk instellen op de Asperense aanval. Steeds vaker stuitte deze op het hoge Rotterdamse blok of werd in het achterveld opgepakt. En WHV kreeg de knop niet meer omgedraaid. Het leek of de ploeg in slaap was gesust en niet meer kon bijschakelen. In plaats van een versnelling omhoog te schakelen verkrampte het spel. Het zoeken naar oplossingen leidde veelal juist tot ballen die uit of in het net eindigden dan wel te gemakkelijk werden ingeleverd bij de bezoekers.

Dat de sleutel lag bij de verdediging en passing bleek duidelijk uit het feit dat zodra de bal goed bij de Asperense spelverdeler aankwam, WHV ook direct gemakkelijk wist te scoren. Op het moment dat Niels Reder kon variëren en combinaties kon spelen, werd de Rotterdamse verdediging open getrokken. Die momenten kwamen echter te weinig voor in de laatste drie sets.

En dus moest WHV een 2-3 nederlaag incasseren. Met nog altijd een achterstand in gespeelde wedstrijden op de rest bekleedt de Asperense ploeg momenteel een plek in de middenmoot. Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis opnieuw een tegenstander uit het onderste deel van de ranglijst. Forza Schouwen-Duivenland/Intermezzo komt dan op bezoek.