Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint voor eigen publiek

De Asperense volleyballers speelden afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens een wedstrijd in eigen huis. Dankzij het enthousiaste publiek op de tribune leek het weer op oude en vertrouwde tijden. De tegenstander was Sliedrecht Sport. Hoewel de Sliedrechtse equipe WHV hard liet werken voor de punten was het uiteindelijk toch de Asperense ploeg die met 3-1 de winst wist te pakken.

WHV begon wel aardig maar dacht door de goede start dat ze dit klusje wel even zouden klaren. En daar wenste Sliedrecht niet aan mee te werken. De bezoekers werkten hard voor de punten en dwongen WHV tot hetzelfde. Mede dankzij het feit dat de service voor Asperense maatstaven ondermaats was, werd het uiteindelijk een gelijkopgaande set met een spannende slotfase. Gelukkig wist WHV in deze fase wel aan de goede kant van de score te blijven. Het tweede setpunt werd verzilverd door middenaanvaller Wildrik van de Plassche nadat deze knap werd aangespeeld door spelverdeler Niels Reder. Met 26-24 was de voorsprong een feit.

Deze voorsprong bleek echter geen bevrijding te zijn voor de mannen van WHV. Het spel werd slordiger. De passing was niet altijd even zuiver en verdedigend werkte de ploeg misschien wel te hard. Spelers liepen elkaar soms in de weg in het achterveld. En daarnaast werd de bal vaak net niet zorgvuldig genoeg behandeld. Het oogde kortom allemaal wat ongelukkig in deze fase. Sliedrecht had het daarentegen beter voor elkaar. Doordat spelverdeler Niels Reder veelvuldig werd gedwongen om over de buitenkanten te spelen, konden zij zich daar prima op instellen. De setwinst ging met  20-25 dan ook terecht naar de bezoekers.

Waar WHV in de slotfase van de tweede set al een opleving liet zien, trok de ploeg deze lijn door in de derde en vierde set. De servicedruk werd opgevoerd met onder meer enkele prima reeksen van René Roth. Maar ook de passing werd zorgvuldiger zodat de Asperense middenaanvallers meer in het spel betrokken konden worden. Deze variatie betaalde zich uit. De aanvallers van WHV kwamen steeds makkelijker tot scoren ondanks het feit dat Sliedrecht hard bleef werken in de verdediging. Zeker Stefan Arp kwam in deze fase aanvallend prima uit de verf. En zo wisten de Asperense mannen de 3-1 zege uiteindelijk toch nog relatief gemakkelijk binnen te halen.

Met 26 punten uit 7 gespeelde wedstrijden draait de Asperense ploeg nog altijd prima mee. Komende vrijdagavond mag de ploeg naar Capelle aan de IJssel afreizen om daar de degens te kruisen met VCN. De ervaring leert dat dit altijd een taaie tegenstander is.