Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV herstart de competitie met krappe nederlaag

De Asperense volleyballers mochten de herstart van  de competitie direct aantreden tegen koploper Voleco. In Ouderkerk aan de IJssel werd het na een spannende wedstrijd uiteindelijk 3 – 2 voor de thuisploeg. Met slechts 6 wedstrijden op de teller heeft  WHV veruit de minste wedstrijden gespeeld in de competitie. Toch bekleedt de ploeg momenteel een prima zesde plek op de ranglijst.

Ondanks het gebrek aan ritme en de afwezigheid trainer /coach Mirjam Steenis kwam WHV prima uit de startblokken. Het spel ging gelijk op mede dankzij de passing die goed verzorgd was en prima serveerwerk van onder meer Niels Reder en Joeri van Wijk. Eind van de set leek WHV zelfs af te stevenen op de setwinst maar helaas zorgden enkele ongelukkige momenten en persoonlijke foutjes ervoor dat de winst toch naar Voleco ging.

De tweede set van WHV was van beduidend lager niveau. Veel fouten in de passing en de aanval van de ploeg maakten dat deze set vrij gemakkelijk door de thuisploeg werd gewonnen. De derde set leek even dezelfde kant op te gaan. De passing aan Asperense zijde was wisselvallig en als de pass wel goed lag hadden de aanvallers moeite om de blokkering van Voleco te omzeilen. Een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche leidde echter de ommekeer in. Het geloof kwam weer terug in de ploeg zodat het passend en aanvallend weer een vuist kon maken. Zeker René Roth en Stefan Arp waren nauwelijks af te stoppen voor de verdediging van Voleco. En zo wisten de Asperense mannen een 15 -5 achterstand heel knap om te buigen in een 19 – 25 setwinst.

De vierde set ging WHV verder op dezelfde voet. Met gevarieerd spel en een gezonde werklust bouwde de ploeg een voorsprong op. Eind van de set drong Voleco nog wel aan maar de Asperense volleyballers wisten toch stand te houden. Dit mede dankzij enkele subtiele ballen van Ewout de Jong en Jonathan Heijting.

En dus moest een vijfde set beslissing brengen. Helaas miste WHV in deze set net even de scherpte en zorgvuldigheid van de voorgaande twee sets. De ploeg miste begin van de set al een aantal kansen om tot scoren te komen en liep daardoor in het vervolg achter de feiten aan. En zo ging met 15-12 de set en de eindzege naar Voleco.

Aanstaande zaterdag hoopt WHV weer haar eerste thuiswedstrijd te spelen als Sliedrecht Sport op bezoek komt.