Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Volle winst voor heren WHV

Het blijven voor iedereen momenteel bijzondere tijden. Afgelopen zaterdag speelden de Asperense volleyballers pas hun vierde wedstrijd van dit seizoen. Dit dankzij veel verschuivingen in het programma en last minute afzeggingen dankzij Corona. Gelukkig ging de wedstrijd afgelopen zaterdag in Rotterdam wel door. Net als in Asperen had RVC Libanon de Corona toegangscheck goed geregeld. Zonder publiek wisten de Asperense mannen een 0-4 overwinning te boeken.

De eerste twee sets verliepen bijzonder gemakkelijk. Dankzij een prima service werd de thuisploeg continu onder de druk gezet die daardoor nauwelijks tot een goede side out konden komen. Als RVC Libanon al tot een aanval wist te komen, werd die meestal gemakkelijk verdedigd en wist spelverdeler Niels Reder in de meeste gevallen wel een aanvaller vinden die het punt kon scoren. Zeker Joeri van Wijk, Stefan Arp en René Roth konden zich aanvallend heerlijk uitleven. Met 11-25 en 12-25 leek WHV op een bijzonder gemakkelijke overwinning af te stevenen.

Het gemak van de eerste twee sets leek de Asperense volleyballers echter wat in slaap te hebben gesust. In de derde set was de concentratie ver weg gezakt en werd het spel rommelig. De servicedruk zakte in en zowel passend als aanvallend slopen er fouten in het spel van WHV. Alleen de meegereisde Rens de Ridder beef qua spel overeind in deze fase. RVC rook hun kans en putte hier kracht uit. Het vertrouwen groeide waardoor ze meer ballen begonnen te verdedigen en met minder aanvallende fouten maakten. Pas laat in de set herpakte WHV zich. De passing kwam weer wat zuiverder bij spelverdeler Niels Reder die daardoor het spel kon versnellen. En op de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche had RVC geen antwoord. En hoewel de ommekeer te laat leek te komen, wisten de Asperense mannen het bijna onmogelijke te presteren. Aan de hand van een prima servicereeks van Stefan Arp wisten de mannen een 24 -18 achterstand om te buigen in een 24-26 setwinst.

Met de gewonnen derde set was de overwinning een feit en kon de ploeg op voor de volle winst. En hoewel het spelniveau iets terugzakte bleef WHV de licht bovenliggende partij. Hoewel de verschillen niet groot waren in de laatste set wist Jonathan Heijting eind van de set het verschil te maken met zijn service. En zo werd ook de vierde en laatste set met 22-25 een prooi voor Asperense mannen.

En dankzij de prima overwinning klimmen de Asperense mannen op naar plek 5 op de ranglijst met nog flink wat achterstand in gespeelde wedstrijden op de concurrentie. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Forza Schouwen-Duiveland/Intermezzo.