Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Prima uitoverwinning WHV

De Asperense volleyballers waren afgelopen weekend te gast in Rotterdam. Op een steenworp afstand van de kenmerkende Rotterdamse kubuswoningen trof WHV daar gastheer RVC Libanon. Waar de ploeg het daar in de afgelopen jaren altijd lastig had, pakte WHV hier deze keer een vrij eenvoudige overwinning. Alleen de laatste set ging uiteindelijk met 30-28 naar de tegenstander. Met 9 punten uit twee wedstrijden bekleedt WHV momenteel een keurige tweede plaats op de ranglijst.

Peer de Jong die als hoofdcoach optrad vanwege de afwezigheid van Mirjam Steenis gaf de mannen een duidelijke opdracht mee. Geniet van elk moment dat je in het veld staat want elke wedstrijd kan in de huidige omstandigheden de laatste zijn. En die boodschap leek aan te komen. De Asperense equipe stond ontspannen in het veld en straalde plezier uit. Het eigen side-out spel was goed verzorgd aan de kant van WHV. De passing kwam over het algemeen goed aan bij spelverdeler Niels Reder. En daardoor kon hij het aanvalsspel prima spreiden om zo de blokkering van RVC Libanon te omzeilen. En dat lukte prima. Zeker Joeri van Wijk wist meerdere malen te profiteren van het feit dat hij slechts één blokkering tegenover zich had.

Daarnaast wist WHV met de eigen service voldoende druk te zetten. Elke set kende wel enkele directe servicewinners en killblocks. Met name René Roth wist de vijandelijke aanval enkele keren prima af te blokken. Daarnaast was ook de verdediging alert. Niels Reder hield veel korte, tactische ballen van de grond. En waar er aanvankelijk veel ballen diep in het achterveld vielen, werden die ook steeds beter opgepakt. De lastige ballen konden altijd richting passer-loper Joost de Jong of diagonaal speler René Roth die er wel raad mee wisten. Of als verrassing naar één van de middenaanvallers Stefan Arp, Jonathan Heijting en Wildrik van de Plassche.

Met dit recept wist WHV de eerste drie sets te winnen en was de overwinning veilig gesteld. De vierde set moest de kers op de taart worden maar de ploeg wist het bonuspunt niet te verzilveren en moest het eerste set verlies van dit seizoen incasseren. WHV mocht het zichzelf aanrekenen. De Asperense volleyballers lieten de teugels even vieren en dat moet je niet doen bij een ploeg als RVC Libanon. Die roken hun kans en gooiden er een schepje bovenop. WHV probeerde bij te schakelen maar even ging het niet meer vanzelf. Toch wist de ploeg het tij nog bijna te keren. Vanaf 23-19 werd er een inhaalrace opgestart die de inleiding vormde tot een bijzonder spannende slotfase. Beide ploegen kregen uiteindelijk kansen om te set binnen te halen maar het was de thuisploeg die met 30-28 het beslissende punt wist te maken.

Komende zaterdag hoopt WHV in eigen huis de degens te kruisen met Sliedrecht Sport. Maar met de huidige opmars van COVID-19 is het maar de vraag of de competitie door kan gaan. Dat zal deze week duidelijk worden.