Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - DVO DS 1 – WHV DS 1

Op zaterdag 10 oktober mocht het eerste damesteam van WHV weer een uitwedstrijd spelen. Dit keer reisden ze af naar Oud-Beijerland. De WHV'ers vertrokken vol goede moed en hadden er weer zin in. Ondanks het harde werk van de dames konden ze niet alle vijf de punten mee terug nemen naar Asperen, het werd 3-2 voor DVO. 

In de openingsset van de wedstrijd begon DVO meteen sterk. WHV maakte in het begin weliswaar een paar mooie punten, maar toen kwam er een sterke servicereeks van DVO. Ook de time-out van coach Ralph Sap mocht niet baten. DVO bleef sterk serveren, en er waren te veel eigen fouten aan de kant van WHV. In de rally’s bleek het lastig om te scoren en af en toe een puntje voor de dames uit Asperen was op dat moment het hoogst haalbare. De club uit Oud-Beijerland maakte het snel af met een listig balletje: 25-17. 

De tweede set begon een stuk spannender. Het ging erg gelijk op tussen de twee teams. Aan beide kanten werden er erg mooie punten gemaakt. Al snel liep WHV uit, door onder andere goede passing en verdediging van libero Tessa Cluistra. Echter kwam DVO toch nog terug door een goede reeks aan services. Aan het einde van de set werd het nog heel spannend, maar mede door de steady service van Irene Bijl wisten de dames van WHV het op het nippertje af te maken 25-23 voor WHV. 

Ook in de derde set begon het eerste damesteam van Asperen goed. Er werd secuur gespeeld. Met drie killblocks achter elkaar van Esther Hoppesteyn zat de feeststemming er duidelijk goed in bij WHV. De servicedruk lag hoog en de dames gingen voor elke bal, waardoor ze snel uitliepen naar een voorsprong van vijf punten. Echter kwam DVO toch weer terug en zelfs op voorsprong. Er werd een time-out genomen aan de kant van WHV, maar het was eigenlijk al te laat. Er werd nog steeds geknokt voor ieder punt, maar DVO wist het toch zelf af te maken via een harde bal door het midden. Het wordt 25-21 voor het team uit Oud-Beijerland.

De vierde set lijkt in het begin erg spannend te worden, maar al snel loopt WHV uit. Een geweldige servicereeks van Lotte Kleijer en hard werken leken het te doen voor de dames. Ze pakten een erg grote voorsprong van maar liefst 9 punten en wisten deze goed te behouden. De dames trekken deze set snel naar zich toe met 25-14. WHV maakte zich snel op voor de allesbeslissende set. Beide teams waren erg gretig in deze vijfde set. De ballen werden door beide teams van de grond geraapt en gescoord. Maar dan slaat het noodlot toe: DVO komt wéér met een sterke service en weet veel te scoren in de rally’s. Ze nemen de leiding en WHV komt hier niet meer goed onderuit. DVO maakte het hard af met 15-10 en wist zo de wedstrijd met 3-2 te winnen. 

Zaterdag 17 oktober komen de dames van WHV weer thuis in actie, maar dan tegen RVC/Libanon ’50 DS 2.