Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

TeamNL Beach Tour Emi van Driel en Puk Stubbe geven jeugdclinic bij Wij Houden Vol

De beachvolleyballers van TeamNL bezorgden de jeugd van volleybalvereniging WHV op dinsdag 25 augustus een onvergetelijke avond met de TeamNL Beach Tour. De jeugdleden kregen niet zomaar training van grote namen uit het Nederlandse beachvolleybal. Voorafgaand verzamelden ze in groepen de leukste vragen om te stellen, hielden ze hun interviews, was er een fotoshoot en een handtekeningenronde. Veel ouders en andere WHV-leden waren uitgelopen om de clinic te aanschouwen. Gelukkig was het goed, droog en zonnig weer!

Emi van Driel (20) en Puk Stubbe (20) kwamen naar de beachvelden in Asperen om de jeugd van WHV uit te dagen met oefen- en spelvormen. Zo'n 25 jeugdleden deden mee aan de clinic. De jeugd was zeer enthousiast en vond het stoer om van deze toppers te mogen leren. De clinic sluit aan bij de beachactiviteiten van WHV Beach en bij het lokale sportakkoord. De beachtrainers Bernadet Arendsen, Tjerk de Kuijper, Niels Reder en Olaf van Arkel zagen dat hun jeugd goed mee kon doen aan de oefeningen. Dit jaar hebben veel kinderen 12 weken lang kunnen trainen, wat veel langer is dan een normaal seizoen. Gelukkig herkenden de kinderen de technieken en sloot het goed aan bij waar eerder op getraind is.

 

Emi en Puk zijn regelmatig elkaars tegenstanders in de Nederlandse eredivisie. Afgelopen zondag speelden ze tegen elkaar om de derde plaats. Emi speelde bij Voltena en de Kadijk University in Werkendam en speelt met haar oudere zus Mexime nu in het Beach Volleybalteam Nederland en komt uit in de Beachvolleybal eredivisie. Puk heeft ook een oudere zus Joy, die ook beachvolleybalt. Zij vormt met Julia Wouters een duo in de eredivisie. De kinderen stelden Emi en Puk diverse verrassende vragen over hun leven in en rondom het volleybal, waardoor ze een goede inkijk kregen in het leven van topsporters. Het trainingsschema waarin tweemaal per dag getraind wordt en in de weekenden wedstrijden in Nederland en internationale wedstrijden gespeeld. Zo kwamen de kinderen er in hun interview achter dat Emi criminologie studeert aan de Erasmus Universiteit en dat een van de leukste toernooien van Puk in Rusland was, gezien de andere cultuur waar je dan in terecht komt.

 

De TeamNL Beach Tour is een initiatief van de beachvolleybalspelers van TeamNL en de Nederlandse Volleybalbond waarmee jeugdige volleyballers worden geïnspireerd door de Nederlandse beachvolleybaltop. "Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff", legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. "We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen."