Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV start voorbereidingen nieuw seizoen

Na het abrupte einde het afgelopen seizoen start de herenselectie van volleybalvereniging WHV deze week met de aanloop naar het nieuwe seizoen. Hoewel het Corona virus als onzekere factor blijft rondwaren, hebben de mannen er weer zin in. Ook dit seizoen weer onder leiding van trainer/coach Mirjam Steenis. Zij is een van de vele trainers die in de afgelopen periode alle opleidingstrajecten hiertoe heeft doorlopen onder aanvoering van de Technische Commissie van WHV. Een uitvloeisel van het beleid om als vereniging hogerop te willen en een goed kader van trainers neer te zetten. Van jeugd tot senioren.

Selectie

Afgelopen seizoen kende WHV een krappe selectie. Slechts zes spelers vormden de vaste basis zodat elke wedstrijd naar aanvulling moest worden gezocht. Gelukkig wordt de selectie dit seizoen aangevuld met Jonathan Heijting. Afkomstig uit Leerdam heeft deze beginnende twintiger de jeugdopleiding doorlopen bij Sliedrecht Sport. Na enkele jaren gestopt te zijn, begon het eind vorig seizoen weer te kriebelen en klopte hij aan bij WHV. En daar werd deze technisch goed onderlegde jongeman uiteraard met open armen ontvangen.

De rest van de selectie is ongewijzigd. De allround passer-lopers  Joost de Jong en Joeri van Wijk houden de gemiddelde leeftijd laag. Daarnaast bestaat het team uit de ervaren dertigers Stefan Arp en René Roth aangevuld met de oudgedienden Niels Reder en Wildrik van de Plassche. Verder wordt Mirjam Steenis ook dit seizoen weer ondersteund door assistent-coach Peer de Jong.

Daarnaast kan het team altijd een beroep doen op Josias Dankers, Tobias Pesselse en Rens de Ridder. Deze spelers van Heren 2 kunnen qua niveau probleemloos meedraaien wanneer nodig.

Ambitie

In de afgelopen jaren heeft het eerste herenteam al enkele seizoenen mogen proeven van de regio divisie. Inmiddels speelt de ploeg weer in de promotieklasse waar het in seizoen 2018/2019 de pech had dat Hou Stand een team had inschreven met enkele spelers afkomstig uit de Eredivisie. Anders had het direct na degradatie uit de regiodivisie weer kunnen promoveren. WHV werd echter tweede in de competitie en had tijdens de PD wedstrijden pech met blessures. Ook afgelopen seizoen draaide WHV weer mee in de top 5 ondanks de krappe selectie.

Het streven blijft dan ook om terug te keren op regionaal niveau. “Met een mooie sporthal met topsportvloer, een versterkte selectie en een goed opgeleid en capabel trainersduo lijken alle ingrediënten aanwezig om ambitieus vooruit te kijken”, aldus voorzitter Olaf van Arkel. Ook dit jaar wordt de ploeg weer gesponsord door Reder Project.

Start competitie

Het oefenprogramma is nog in voorbereiding maar de eerste competitiewedstrijd is op 19 september. WHV mag dan op bezoek in Oosterhout. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 3 oktober om 16 uur. De Asperense volleyballers ontvangen dan de mannen van de Erasmus universiteit uit Rotterdam. Publiek is hoogstwaarschijnlijk welkom mits de 1,5 meter regel en het maximale aantal mensen wordt gewaarborgd.