Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Beachvolleybal-toppers geven clinic bij volleybalvereniging Wij Houden Vol in Asperen

Dinsdag 25 augustus / 18:30-19:30 / Wij Houden Vol / Asperen

Aanstaande dinsdag 25 augustus 2020 vanaf 18:30 geven Emi van Driel (20 jaar) en Puk Stubbe (20 jaar) een clinic bij volleybalvereniging Wij Houden Vol in op de beachvelden op het voormalig openlucht zwembad De Wiel. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen. Pers is van harte uitgenodigd om bij deze clinic aanwezig te zijn.

Emi speelde van Voltena en de Kadijk University in Werkendam en speelt met haar oudere zus Mexime nu in het Beach Volleybalteam Nederland en komt uit in de Beachvolleybal eredivisie. Puk heeft ook een oudere zus Joy, die ook beachvolleybalt. Zij vormt met Julia Wouters een duo in de eredivisie.

De clinic sluit ook aan bij de beachactiviteiten van WHV Beach. De jeugd heeft 12 weken achter elkaar kunnen trainen doordat het zaalvolleybal door COVID-19 virus niet mogelijk was. Het niveau van de kinderen is volgens voorzitter Olaf van Arkel dit jaar veel hoger dan andere jaren, omdat de kinderen 1,5 uur training ontvingen in kleinere groepen. De trainers Bernadet Arendsen, Tjerk de Kuijper, Niels Reder en Olaf van Arkel verbeterden ook het trainingsprogramma en organiseerden ook clinics in het kader van het lokale sportakkoord om ook niet volleyballers te kennis te laten maken met beachvolleybal.

Op zaterdagen wordt er de komende periode weer gebeachvolleybald. Mocht je mee willen doen, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is de TeamNL Beach Tour?

“Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”

TeamNL Beach Tour voor volleybalverenigingen

Onlangs startte de Nevobo al het project SchoolVolley+, waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren om vitaal bezig te blijven. Alleen al in juni worden op tientallen basisscholen in heel Nederland clinics georganiseerd in het kader van SchoolVolley+.

TeamNL Beach Tour richt zich volledig op de volleybalverenigingen van Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen, en dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining.

Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour concretiseert de Nevobo de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.