Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

De volleyballers van WHV hervatten na 16 weken de zaaltrainingen

Afgelopen week gingen de jeugdteams en de eerste heren en damesteams van volleybalvereniging de zaal weer in. Normale seizoenen lopen medio juni op het einde geeft voorzitter Olaf van Arkel aan. Dit jaar loopt anders dan anders en willen we deze twee weken in juli  benutten om de teams de gelegenheid te bieden om nog weer even het ‘zaalvolleybal-gevoel’ te hebben. We hebben met elkaar ook een hele bijzondere tijd achter de rug. Alweer 16 weken geleden, op donderdag 12 maart,  werd besloten om de volleybalcompetitie en de trainingen per onmiddellijke ingang te stoppen. De jeugd mocht, zes weken later, vanaf 30 april buitensporten en de senioren volgden op 11 mei. WHV schafte twee extra velden aan om alle leden buiten te kunnen laten trainen. Met een alternatief rooster konden alle teams eenmaal per week buiten volleyballen. De jongste jeugd mochten in mei al binnen 1,5 meter met elkaar volleyballen en de oudere jeugd ook vanaf juni. De senioren moesten wel met 1,5 meter afstand van elkaar volleyballen en konden dus niet echt wedstrijdgericht trainen omdat blokken en aanvallen niet toegestaan was. In deze 8 weken konden de volleyballers niet alleen werken aan hun conditie, maar ook aan de balvaardigheid, balbaanherkenning, reactiesnelheid etc. Zeker ook in het zand konden aanvullende technieken geoefend worden waar je juist veel aan hebt in de zaal.

Sinds 1 juli mogen de volleyballers weer in de zaal volleyballen en voor alle leeftijden binnen 1,5 meter van elkaar trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Tiny van Dortmont voorzitter van Sportstichting De Wiel heeft ook maatregelen getroffen om dit mogelijk te maken. Zo zijn er routes bedacht waarin de deuren als ingang of als uitgang gebruikt worden, er een maximum aantal personen in de kleedkamer en onder de douche mag. Als sportstichting hebben we de Corona-tijd benut om alle muren te schilderen, wat het verrassingseffect alleen maar groter maakte.

Eindelijk kon er dus afgelopen woensdag weer volluit gevolleybald worden en de volleyballers deden met zeer groot enthousiasme mee. In de zaal is het spel veel sneller dan buiten en de balbehandelingen kunnen veel technischer uitgevoerd worden. De verschillen tussen het buiten en beachvolleybal met het zaalvolleybal is toch groter dan je misschien zult verwachten. De spelers kunnen zich veel sneller verplaatsen, de binnenbal geeft meer snelheid dan de beachbal, er worden minder fouten gemaakt doordat spelers sneller kunnen reageren en verplaatsen en er geen invloed van zon en wind is en ook de service kun je met meer precisie uitvoeren en het moeilijker maken voor de tegenstanders. De spelers hadden ook het gevoel veel hoger te kunnen springen dan op het gras en op het zand. Ook voor de trainers gaf het veel meer mogelijkheden. De oefeningen kunnen veel meer wedstrijdgericht opgezet worden. Zo kan er niet alleen weer geblokt worden maar ook aanvalscombinaties gespeeld worden. Juist deze snelle middenaanvallen op het midden vragen veel precisie in de pass, de set-up en de timing, snelheid, positie om deze uit te kunnen voeren. Daar gaat een volleybalhart sneller van kloppen. Trainer Ralph Sap was zeer positief over het niveau van zowel dames 1 als van de jeugd. Het buitenvolleybal heeft echt zijn vruchten afgeworpen, want het niveau was echt goed en niet te vergelijken met de trainingen na een zomerstop, waarin iedereen toch weer op gang moet komen. WHV sluit het seizoen in stijl af met het onderling afsluitend toernooi op zaterdag 18 juli waarin jong en oud met elkaar een toernooi spelen, ook oud-leden kunnen deelnemen maar moeten zich wel aanmelden conform de Corona richtlijn: www.wijhoudenvol.nl/toernooi