Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Jonge WHV Dames promoveren toch naar promotieklasse

Een paar weken geleden besloot de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) om de competitie te definitief te beëindigen. Er werden verschillende methoden afgewogen waarbij de dames van WHV juiste wel of juist niet kampioen zouden zijn. Helaas werd gekozen voor de methode waarbij de huidige tussenstand gold waarbij WHV op een tweede plaats staat. Dit was een grote teleurstelling en ook geen waardering voor de prestaties van het jonge team. Trainer Ralph Sap blikt terug naar het afgelopen seizoen: ‘Het afgelopen seizoen ging goed en volgens verwachting, de meiden maakte individueel grote stappen. Maar ook als team groeide het collectief. Technisch en tactisch is iedereen beter geworden, maar ik vind dat vooral mentaal de grootste vooruitgang is geboekt. Ik heb met veel plezier gekeken naar de ontwikkeling op de trainingen en in veel wedstrijden was dat ook goed te zien.’

De WHV dames stonden halverwege de competitie bovenaan en waren de winterkampioen, ze stonden op een prima tweede positie en hadden al zware tegenstanders gehad. Precies de week voor de wedstrijd tegen de koperloper werd de competitie stilgelegd. Een week erna had het anders kunnen zijn. Vorige week werd WHV positief verrast met het bericht dat dames 1 als beste nummer 2 naar de promotieklasse promoveert. Een doel dat we hadden en nu toch gerealiseerd wordt. Het is ook een belangrijke stap in het weer terugkomen naar divisieniveau. Geweldig nieuws want de club heeft jarenlang derde divisie gespeeld en weer onderweg om dat niveau te bereiken. Ook de heren doen bovenin de promotieklasse mee en WHV wil echt een divisieclub zijn met de sportaccommodatie en de geschiedenis van de club. Ook de continue stroom van talenten en het sterke team van trainers zou dit mogelijk moeten maken. Niels Reder, verantwoordelijk voor de technische commissie van WHV, vindt dat de meiden verdiend gepromoveerd zijn door hun degelijke technisch spel. Deze promotie geeft de huidige selectie een boost in moraal, maar ook weer een prikkel richting de aankomende talenten om het niveau te gaan halen.

Om van de eerste klasse in de derde divisie te komen vraagt wel een visie. Ralph Sap is een divisietrainer die de ambitie is aangegaan WHV terug te brengen en ook structureel op divisieniveau te brengen. Ralph Sap: Het grote verschil is de snelheid waarmee de bal over het net gaat. Hoe hoger je komt, des te sneller zijn de ballen. Als je dan weer een stapje verder kijkt, dan zie je dat vooral het aanpassingsvermogen op divisieniveau beter is. Teams en spelers zijn individueel beter en daardoor ook beter in staat om bijvoorbeeld een mindere passer op te zoeken of een goede aanvaller af te blokken. Ook hebben de coaches vaak een beter inzicht in het spel dat er gespeeld wordt en kunnen dat dan weer beter naar hun eigen team overbrengen. Niels Reder ziet als grootste uitdaging voor de trainers Ralph Sap en Joeri van Wijk het mentale vlak. Ze hebben een seizoen gehad waarbij ze veel gewonnen hebben, maar er zaten ook zwakke wedstrijden en sets tussen die ze verloren hebben op puur mentaliteit en inzet. Als je volgend seizoen dan meer weerstand krijgt kan dat voor problemen zorgen.

WHV heeft een jong eerste team en heeft ook met mutaties te maken. Het team mag gelukkig weer buiten volleyballen binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Ralph Sap: ‘Op het moment zijn we buiten aan het trainen en daar zijn we bij WHV gelukkig heel snel mee! Ik weet dat er verenigingen zijn waar die mogelijkheden nog niet geboden kunnen worden. Dus we zijn weer aan het volleyballen en momenteel ben ik vooral bezig met het verbeteren van de techniek van de individuele speelsters. Je mag maar met zes spelers op een veld, dus dat is meestal drie spelers per kant. Dat lijkt niet op het zaalvolleybal, maar iedereen is erg blij en enthousiast, gezien het feit dat er weer gevolleybald mag worden. Hopelijk houden we het Coronavirus met zijn allen onder controle en kan het zo blijven en eventueel zelf iets uitgebouwd worden. Maar ik heb nog geen idee wanneer we weer met twaalf op een veld kunnen trainen en ook niet wanneer we weer de zaal in mogen. Maar ik hoop in ieder geval snel weer 2 keer in de week te kunnen gaan trainen om nog sneller stappen te kunnen zetten. Het is namelijk een jong team, ze willen graag en zijn erg enthousiast. ’ Ook Niels Reder wenst het team veel plezier met de nieuwe uitdaging, en hoopt dat het team met z'n allen de schouders eronder blijven zetten om het een succesvol en leuk jaar te maken. Ze zullen zeker tegenslagen gaan krijgen door het hogere niveau, maar dan komt het aan op pure mentaliteit.

Op structureel op divisieniveau te blijven, zullen we moeten blijven investeren in jeugd stelt voorzitter Olaf van Arkel. We doen dat met een breed en goed opgeleid team van trainers. Naast onze eigen jeugd met veel talenten, staan we ook open voor divisiespelers van buitenaf. We moeten namelijk ook in de eerste teams een gezonde rivaliteit hebben en ook een natuurlijke doorstroom mogelijk maken. Ook de andere WHV-teams zijn cruciaal om als een springplank te fungeren en ook daar zijn spelers welkom. Nieuwe instroom zorgt weer voor nieuwe impulsen in teams op allerlei aspecten.