Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

De jeugd heeft veel belangstelling voor beachvolleybal

Natuurlijk wil iedereen eruit, maar dat er zoveel animo is voor het beachvolleybal is wel geweldig. Zeker in het tiende jaar dat volleybalvereniging WHV beachvolleybal aanbiedt geweldig om de aanloop te zien. Niet alleen volleyballers, maar ook andere sporters melden zich aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Als onderdeel van het lokale sportakkoord zijn er planning ingeleverd om het sporten te promoten. Helaas kwam dit door de Corona stil te liggen, omdat veel plannen voorlopig niet uitvoerbaar waren. WHV had het plan ingeleverd om beachvolleybal aan te bieden aan kinderen die nog niet volleyballen. Beachvolleybal is een stoere sport en het is lekker buiten. Dat spreekt wellicht ook andere kinderen aan dan het klassieke zaalvolleybal. Ook in de zomer van 2019 kwamen er al enkele leden op het beachvolleybal af, die ook zaallid zijn geworden. We willen beachvolleybal juist ook aanbieden als een zomersport naast andere seizoensporten, en daar een breed publiek mee aanspreken. 

Zaalvolleybal heeft meestal een imago dat het een moeilijke sport is om mee te starten en ook minder stoer. Daar waar in het zaal het Circulatie Mini Volleybal, nu Cool Moves Volley (CMV) geholpen heeft, is voor het beachvolleybal het KBBS ontwikkeld. Met dit systeem is de instap nog eenvoudiger. In stappen leren de kinderen allerlei basisvaardigheden zoals balvaardigheid, inzicht in de balbaan, snelheid in de zand. Daarnaast maakt het systeem het ook mogelijk om verschillende niveaus met elkaar te laten samenspelen, waardoor er ook een leuke groepsdynamiek is en de kinderen op hun eigen niveau kunnen leren. Vanaf de eerste training kan ieder kind meedraaien. Je begint namelijk met het gooien en vangen en dat wordt uitgebreid. 

Nieuwe leden zijn ook welkom in deze Corona-tijd. Op de zaterdagen werken we met 3 leeftijdsgroepen om 10:30-12:00 van 6 tot en 12 jaar, 12:30-14:00 13 en 14 jaar en 14:30-16:00 de jeugd tussen 15 en 18 jaar.