Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Tiende beachvolleybalseizoen WHV Beach start op 1,5 meter afstand!

Afgelopen zaterdag startte het tiende beachvolleybalseizoen op 1,5 meter afstand. Een rare gewaarwording maar zowel trainers als spelers zijn eigenlijk al goed bekend met de richtlijnen. Op vrijdagmiddag 1 mei kwam het akkoord van de gemeente om te starten, na controle van het ingeleverde plan. Gezien de zeer korte tijdslijnen hadden de gemeenten nog geen definitieve richtlijnen om te kunnen beoordelen. Doordat de plannen klaarlagen, konden direct akkoord gegeven worden.

De animo is groot. Logisch gezien de meivakantie en kinderen die wekenlang weinig gesport hebben, zowel niet bij de sportverenigingen als niet op school. Ook het buitenspelen werd wekenlang beperkt. Door het grote aantal aanmeldingen, hebben we extra groepen gemaakt om aan de richtlijnen van maximaal 6 kinderen op een veld te kunnen voldoen. In de jongste groep van 6 tot en met 12 jaar moet 1,5 meter afstand met de trainers gerespecteerd worden. In de groep van 13 tot en met 18 jaar ook ten opzichte van elkaar. Qua beachvolleybaloefeningen is de 1,5 meter eenvoudig te handhaven. Qua spelvormen zijn wel aangepaste spelvormen nodig.

Tien jaar geleden starten we met WHV beach. We hadden in 2009 en 2010 op het Dr. Reilinghplein een toernooi georganiseerd, en de derde keer wilden we het zand ook behouden voor een permanent veld. We verkenden indertijd verschillende locaties, maar in Asperen bij het Zwembad De Wiel leek de beste plek. Dat dit nu naast het nieuwe sportaccommodatie De Wiel ligt is niet geheel toevallig.

Naast de start van het beachseizoen, heeft WHV ook een alternatief rooster opgezet om ook de zaalvolleyballers buiten te kunnen laten volleyballen op en rondom de beachvelden op zwembad De Wiel. De zaaltrainers nemen daarvoor ook de leiding, echter zijn er Corona-begeleiders bereid gevonden om het allemaal mogelijk te maken. Gezien het grote aantal trainingen is dit een heel team: Natasja van der Lek, Denise Wilders, Maaike van der Meulen, Linda Kremers-Ekelmans, Lotte Kleijer, Wietske van Dortmont en René Roth. Zij zien toe dat de protocollen ook gevolgd worden aan de hand van een daarvoor opgestelde checklist. Door deze checklist kunnen de Corona begeleiders op een eenduidige manier de ouders, spelers en trainers aanspreken en tijdig attenderen zodat de 1,5 meter afspraak gerespecteerd wordt.