Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Nette uitoverwinning voor heren WHV

De Asperense volleyballers waren afgelopen vrijdagavond te gast in Hardinxveld. Hoewel de eerste set tegen OKK’70 verloren ging, herpakte de ploeg zich goed en wist het de achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning. Dankzij deze zege verstevigt de ploeg de vijfde plek op de ranglijst.

In de eerste set moesten de Asperense mannen even op stoom komen. Coach Mirjam Steenis had noodgedwongen wat geschoven in de opstelling. Aanvoerder Stefan Arp kampte met wat kuitproblemen en verschoof om die reden van de middenpositie naar de passer loper positie. Een plek waar je iets minder vaak hoeft te springen en de bewegingen beter kan controleren. René Roth vulde zijn plek op de middenpositie in en Joeri van Wijk verschoof van de passer loper positie naar de diagonaal.

Deze stoelendans leidde aanvankelijk tot wat aanpassingsproblemen in de Asperense ploeg. Het was in het begin van de eerste set even zoeken naar de posities en de vaste patronen. Het spel was rommelig en ondanks het harde werken, stuitte WHV te vaak op de blokkering van de tegenstander. Langzaam maar zeker speelde de Asperense ploeg zich echter beter in de wedstrijd. Te laat voor de eerste set maar een prima opmaat voor de tweede.

Na de verloren eerste set was WHV dan ook de bovenliggende partij. Een belangrijk element hierin was de passing die steeds zuiverder werd. Zeker Joeri van Wijk wist de ballen prima bij spelverdeler Niels Reder te brengen die daardoor meer kon variëren in zijn aanvalsspel. Met de name de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche kwamen daarbij goed door. En dankzij de dreiging op de midden kwam er meer ruimte voor buitenaanvallers Joost de Jong en Stefan Arp die daar gretig gebruik van maakten. Ook de servicedruk ging onder impuls van Niels Reder omhoog. Dit in combinatie met het sterke blokkerende werk van René Roth zorgde ervoor dat de thuisploeg steeds moeilijker tot scoren kwam. En al deze ingrediënten samen brachten WHV naar een 1-2 voorsprong.

Begin vierde set begon de machine echter af en toe weer wat te haperen. Wat fouten in de passing en de aanval hadden tot gevolg dat WHV tegen een kleine achterstand moest aankijken. Niels Reder wist het tij echter te keren door halverwege de set een prima servicereeks af te leveren. Later deed ook Joost de Jong nog een duit in het zakje. Samen met het prima aanvallende werk van Stefan Arp in deze set kon zo de 1-3 overwinning veilig worden gesteld.

Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Voleco. Deze ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel bekleedt de vierde plek op de ranglijst. Een mooie strijd in de subtop dus.