Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV pakt de winst ondanks domper in derde set

Op zaterdag 1 februari 2020 speelde WHV uit Asperen tegen Phoenix Dames 1. Na twee sets zonder veel moeite binnengesleept te hebben, gaven de dames de derde set onnodig weg. De wedstrijd werd gewonnen door de Asperse dames met 3-1. 

Gemakkelijke winst
De dames van WHV begonnen sterk aan de wedstrijd. Door een mooie servicereeks van Wietske van Dortmont bemachtigde WHV een ruime voorsprong (8-1). WHV had weinig moeite met de aanvallen van Phoenix dames 1, en door rake klappen van Monique van Kempen behielden de dames de voorsprong zodanig, dat jeugdspelers Anouk van Dortmont en Marit Herold van WHV ook hun punten konden meepakken. Het werd 25-17. De tweede set lukte het WHV opnieuw om een grote voorsprong te creëren. Ondanks veel eigen fouten van WHV, hielden ze Phoenix moeiteloos in bedwang. Ook deze set werd zonder veel moeite gewonnen: 25-18.

Domper voor WHV
De derde set startte WHV niet goed. De dames begonnen niet met de basis, waardoor er wat onduidelijkheid ontstond in het veld en WHV een achterstand van 5 punten te verduren kreeg. Het lukte de dames om iets terug te komen met de vaste zes speelsters, maar coach Ralph Sap moest toch een time-out nemen op 19-22. Met een stand van 24-24 werd de slotfase erg spannend, maar leek WHV het voortouw te nemen door een slimme bal van Irene Bijl en harde klappen op de buitenkant van Wietske van Dortmont. Toch lukte het WHV door onnodige eigen fouten niet om de set binnen te slepen: 28-30.

Opnieuw sterk
De vierde set begon Marit Herold in de basis op de diagonaal, en serveerde WHV met haar floatservice meteen naar een voorsprong van 9-0. WHV herpakte zich, na de teleurstellende derde set, en maakte de wedstrijd zuiver af: 25-11.