Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV ziet gat naar top 3 groeien

Het Rotterdamse Fusion was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor de Asperense volleyballers. Zeker in de eerste twee sets kwam WHV er nauwelijks aan te pas. Pas in de laatste twee sets lieten de Rotterdammers de teugels enigszins vieren. De derde set kwamen de Asperense volleyballers dicht bij setwinst maar uiteindelijk wisten ze alleen de vierde set uit het vuur te slepen.

Voor WHV was deze wedstrijd de kans om weer richting top drie van de ranglijst te komen. Fusion stond als derde geklasseerd terwijl de Asperense volleyballers in de afgelopen periode waren teruggezakt naar de vijfde plek. Al snel werd echter duidelijk dat WHV te kort kwam om het de Rotterdammers moeilijk te maken.

Fusion beschikt over een gezonde mix van ervaren spelers met divisie ervaring en jonge talenten die worden klaargestoomd voor een hogere divisie. De bezoekers kwamen dan ook velen malen makkelijker tot scoren dan WHV. De spelverdeler had zijn aanvallers voor het uitkiezen. Elk van de spelers wist langs of via de blokkering van WHV te scoren. De Asperense mannen daarentegen hadden moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Die was daardoor vaak aangewezen op een hoge setup aan de buitenkant. En daar was Fusion dan al op berekend zodat WHV slechts moeizaam tot scoren kwam.

Dit spelbeeld bleef twee sets overeind. WHV kon af en toe via een goede servicereeks even wat punten scoren. Maar in geen van beide sets kwam de thuisploeg in de buurt van setwinst. Pas in de derde set begon WHV echt mee te doen. Fusion liet de teugels wat vieren en voerde wat wissels door. De Asperense mannen roken hun kans en voerden de druk op. De servicebeurten leverden meer druk op en de passing werd zorgvuldiger. Hierdoor kon Niels Reder meer variatie in het aanvalsspel leggen en middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche meer in het spel betrekken.

Dat leverde bijna de winst in de derde set op. Helaas haperde de machine op setpunt. De 24-23 voorsprong werd weggeven door een foute service waarna de ploeg twee keer niet tot scoren kwam met hun eigen aanval. De vierde set ging beter. De hard werkende thuisploeg bouwde vanaf de start een voorsprong op die het niet meer weggaf. En zo wist de ploeg toch nog één punt aan de wedstrijd over te houden.

Met nog 7 wedstrijden te gaan, behoudt WHV de vijfde plek. De voorsprong op de nummer zes blijft vooralsnog ruim. Wel zien de Asperense heren het gat naar de top drie positie groeien naar 4 punten. Komende vrijdag mag WHV op bezoek in Hardinxveld.