Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Uitzege voor WHV in Dordrecht

De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond een prima 1 – 3 overwinning behaald tegen Next Volley Dordrecht. Hoewel de vrijdagavond nog wel eens een lastige avond bleek te zijn in het verleden voor de Asperense equipe, was de ploeg nu vanaf het begin bij de les. Pas in de vierde set verloren de heren hun concentratie waardoor deze laatste set verloren ging. Dankzij deze overwinning klimt WHV naar de tweede plek. De voorsprong op nummer drie van de ranglijst City Bril Krimpen bedraagt echter slechts drie punten. En die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed.

Zoals aangegeven kende WHV een prima start. Spelverdeler Niels Reder zette gelijk de toon door een prima servicereeks af te leveren. En dit bleef gedurende de wedstrijd één van de belangrijkste wapens van de Asperense ploeg. Next Volley had daardoor moeite om de bal goed bij hun spelverdeler te krijgen en de side out te spelen. Zeker omdat de Asperense verdediging alert was en hard werkte.

Bij WHV verliep dit een stuk soepeler. De passing was over het geheel genomen aardig zuiver waardoor Niels Reder zijn aanvallers prima kon bedienen. Diagonaalspeler René Roth vormde daarbij een zekerheid qua scorend vermogen. Ook Joeri van Wijk kwam echter regelmatig tot scoren en aanvoerder Stefan Arp zorgde voor continue dreiging op de middenpositie. De schaarse momenten dat WHV even onder druk kwam te staan via een lastige service werd meestal onderbroken door een foute service van Next Volley zelf.

En zo wist WHV de eerste drie sets vrij eenvoudig binnen te halen. Enkel in de tweede set moest de Asperense equipe even een slordige start herstellen. Wat fouten in de passing en een paar servicemissers zorgden ervoor dat de thuisploeg een voorsprong kon pakken. Dat werd in de loop van de set echter keurig rechtgezet dankzij een gezonde werklust.

De vierde set bleek net even te veel gevraagd. De scherpte was er enigszins vanaf aan Asperense zijde zodat er wat mee slordigheden in het spel slopen. Daarnaast maakte Next Volley net even wat minder servicefouten dan in de eerste drie sets. En hoewel WHV rond de 20 nog dreigde langszij te komen wist Next Volley op het juiste moment enkele goede sprongservices te produceren. En zo werd het dus een 1-3 overwinning voor de Asperense volleyballers.

Met de kerst in aantocht heeft de ploeg nu even rust. Pas 18 januari wacht de volgende wedstrijd. WHV speelt dan thuis tegen Volley Zuid uit Rotterdam.