Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV verliest strijd om koppositie

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag de topper tegen City Bril Krimpen verloren. De bezoekers maakten simpelweg veel minder fouten dan WHV. Op de 1 – 3 nederlaag voor de Asperense mannen viel dan ook weinig af te dingen. City Bril veroverde door deze overwinning de koppositie in de promotieklasse en WHV staat nu op de derde plek achter Sliedrecht Sport.

Zeker in de eerste set speelde WHV ondermaats. Aanvallend kon de ploeg geen enkele vuist maken en lukte er maar weinig. De bal stuitte of op de blokkering van de tegenstander of werd in het net of uit geslagen. De ervaren equipe van City Bril liep dan ook met groot gemak weg bij WHV en pakte met 14 – 25 de eerste set.

In de tweede en derde set wist de Asperense ploeg het spel gelukkig op een wat hoger niveau te krijgen. Toch bleef WHV wat ongelukkig. Op de belangrijke momenten zat het net even tegen, viel de bal net niet goed of werden de verkeerde keuzes gemaakt. En zodra de passing niet goed genoeg was, hadden de lange en ervaren mannen van de tegenstander het blok en de verdediging goed op orde. WHV daarentegen maakte het de aanvallers van City Bril vaak te makkelijk. De blokkering zat met enige regelmaat niet goed dicht en verdedigend werd er te weinig geanticipeerd op het aanvalspatroon van de tegenstander. Ook serverend was het net te wisselvallig. Goede reeksen werden afgewisseld met foute services op ongelukkige momenten. En zo moest WHV toestaan dat ook de tweede en derde set met 21-25 en 22-25 een prooi werden voor de bezoekers.

Pas in de vierde set gooide WHV de schroom volledig van zich af. De passing lag op orde zodat de vijandelijke verdediging met snel spel uit elkaar gespeeld kon worden. Ook de servicedruk lag op een hoger niveau dan in de overige sets. En voor de bezoekers was de wedstrijd wellicht al gespeeld. De overwinning was immers veilig gesteld. Met 25 - 14 werd dit dan uiteindelijk ook een gemakkelijke setwinst voor WHV dat daarmee nog een puntje wist mee te pakken.

Komende vrijdag wacht WHV de uitwedstrijd tegen Next Volley Dordrecht dat momenteel de zevende plaats op de ranglijst bekleed.