Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV knokt zich naar overwinning

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij Move4U in Vlaardingen. Daar toonde de ploeg veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Een mooie overwinning op basis van inzet, plezier en wilskracht. Hiermee klimt WHV naar de tweede plek op één punt achterstand van koploper Sliedrecht Sport.

WHV kende een moeilijk begin. De Asperense volleyballers hadden moeite om de service van de tegenstander te controleren. Hierdoor kwam de ploeg maar nauwelijks aan aanvallen toe. Spelverdeler Niels Reder moest de ballen overal vandaan halen en had weinig tot geen mogelijkheid om te variëren. De blokkering en achterveldverdediging van Move4U had dan ook weinig problemen met het aanvalsspel van WHV. De thuisploeg was verder ook zorgvuldiger in hun eigen opbouw en beschikte over enkele aanvallers die het karwei steeds prima af wisten te maken.

Pas in de loop van de tweede set kwam het spel van WHV wat op stoom. Langzaamaan werd de passing zorgvuldiger en kon Niels Reder zijn aanvallers beter bedienen. Daarbij kreeg WHV ook steeds meer zicht op de zwakke plekken in de verdediging van Move4U. De tweede set kon niet meer worden binnen gehaald maar de toon voor het vervolg was gezet.

Vanaf de derde set was WHV dan ook de bovenliggende partij. Dankzij de betere passing groeide het vertrouwen in de ploeg en begon het op alle fronten beter te presteren. De service begon beter te draaien, waardoor ook de blokkering en verdediging steeds meer ballen kon oppakken. En zo wist WHV met een mix van hard werken, spelplezier en veel aanvalsvariatie de stand uiteindelijk gelijk te trekken zodat een vijfde set de beslissing moest gaan brengen.

En deze vijfde set leek wel een korte samenvatting van de hele wedstrijd. De Asperense ploeg kwam even wat stroef uit de startblokken dankzij een misser in de passing en enkele ballen die op de blokkering van Move4U stuitten. Maar ook nu weer krabbelde de ploeg op. Aanvoerder Stefan Arp en diagonaal speler René Roth wisten enkele prima blokkeringen te zetten en wisten WHV zo weer op de juiste koers te zetten. Uiteindelijk was het passer loper Joost de Jong die op 13-14 het eerste de beste matchpoint wist te benutten door via de handen uit te slaan.

Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis de nummer drie van de ranglijst City Bril Krimpen uit Krimpen aan den IJssel.