Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV loopt tegen eerste nederlaag aan

Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven zijn de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In Rotterdam was het als vierde geplaatste Fusion een maatje te groot voor WHV. Hoewel de ploeg hard werkte, stak niemand in grootse vorm en gingen er net te veel dingen mis om het de ervaren tegenstander echt lastig te maken. Met één wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrentie bekleden de Asperense mannen momenteel de derde plek.

De heren van WHV waren met slechts 6 man op stap afgelopen zaterdag zonder bijloop vanuit het tweede herenteam. De start was niet eens onaardig. De ploeg kwam zelfs op voorsprong maar kon dat niet vasthouden. Fusion wist enkele goede servicereeksen neer te zetten waarbij WHV worstelde om onder de druk uit te komen. De passing lag niet altijd optimaal maar zelfs als de passing wel goed lag, kwamen de Asperense heren maar moeizaam tot scoren. Fusion had steeds een prima antwoord klaar op de aanvalskeuzes van WHV waardoor de ploeg begon te forceren en te veel fouten maakte. Hierdoor was het uiteindelijk de thuisploeg die een 1-0 voorsprong pakte.

De tweede set leek anders te verlopen. WHV liep dankzij een goede servicereeks van spelverdeler Niels Reder uit naar een 1 -7 voorsprong en leek daarmee op weg om de stand gelijk te trekken. Fusion knokte zich echter stap voor stap terug in de set en nam uiteindelijk de regie over. Ook nu weer was de oorzaak terug te vinden in enkele missers in de passing in combinatie met een haperende aanvalsmachine. Fusion kwam daarentegen steeds makkelijker tot scoren zonder dat de Asperense ploeg daar een passend antwoord in de verdediging voor kon vinden.

De derde set lukte er wel meer aan de kant van WHV. Prima servicereeksen, een hard werkende verdediging en meer ontspanning en souplesse in de aanval waren de ingrediënten voor het verkleinen van de achterstand naar 2 – 1. Waar de Asperense ploeg dacht aan het afdwingen van een vijfde set, had Fusion echter andere plannen. De thuisploeg schakelde een tandje bij qua servicedruk en aanvalsdrang wat WHV leek te verlammen. De ploeg kon niet mee met de versnelling en moest toezien hoe de Rotterdammers de overwinning veilig stelden.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Move4U in Vlaardingen op het programma.