Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV blijft ongeslagen

Ook de wedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport hebben de Asperense volleyballers in winst weten om te zetten. Dankzij deze mooie 3-1 thuiszege is WHV Sliedrecht, dat 1 wedstrijd meer heeft gespeeld nu tot op 3 punten genaderd. Een prima prestatie van de Asperense mannen.

WHV startte de wedstrijd goed. De ploeg serveerde met druk en varieerde met de aanval. Al snel pakte de ploeg een mooie voorsprong totdat Sliedrecht halverwege de set de servicedruk omhoog gooide. De Asperense mannen kregen meer moeite om de side out te spelen waardoor de verdediging van Sliedrecht meer ballen kon oppakken. WHV schakelde echter bijtijds bij en was boven de 20 de meeste stabiele ploeg. Op 24-23 was het Josias Dankers die het setpunt wist te benutten door de bal slim via de blokkering van Sliedrecht uit te slaan. 

In de tweede set was WHV niet helemaal bij de les. De passing was onzorgvuldig waardoor de aanvallers slecht moeizaam bediend konden worden. Sliedrecht had dat in deze fase beter voor elkaar en liep zo vrij eenvoudig weg bij de Asperense ploeg. Gelukkig wisten de heren zich in de loop van de set te herpakken. Te laat om de tweede set te redden maar een prima opmaat voor de derde set.

De derde en vierde set werden met ruimte cijfers door WHV gewonnen. Dankzij een omzetting van coach Mirjam Steenis kreeg de ploeg meer grip op de service van Sliedrecht. Joeri van Wijk en Niels Reder zorgden voor veel servicedruk vanuit de kant van de thuisploeg. Daarnaast werkte de ploeg verdedigend hard en pakte dankzij onder meer René Roth ook blokkerend de puntjes mee. Verder zat er een prima variatie in het aanvalsspel. Stefan Arp en Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig goed door op de middenpositie. Ook Tobias Pesselse en Josias Dankers, die vanuit het tweede invielen voor de afwezige Joost de Jong, speelden in afwisseling met elkaar aanvallend een prima partij. Sliedrecht kon geen passend antwoord meer verzinnen waardoor er langzaam wat frustratie in het spel sloop.

En zo wist WHV een prima overwinning te boeken op het tot dan toe nog ongeslagen Sliedrecht Sport. Komende zaterdag mogen de heren op bezoek in Rotterdam om daar de degens te kruisen met Fusion en de zegereeks hopelijk voort te zetten.