Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 2 - WHV dames 2 grijpt koppositie

Het tweede damesteam van volleybalvereniging WHV is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. WHV Dames 2, uitkomend in de eerste klasse, heeft haar eerste vier competitiewedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag won het team met 4-0 van de dames van AVVA uit Ameide (25-9, 25-16, 26-24, 25-21). Daarmee heeft het team de eerste positie op de ranglijst in handen. 

Flitsende start
Met een volledige selectie begon WHV D2 voortvarend aan de wedstrijd. Dankzij de goede passing van libero Inge Schreuders waren met name de middenspeelsters Lineke Verhoef en Hadassa Bakker in staat om veel punten te scoren. WHV hield het tempo hoog en speelde daarmee de verdediging van de tegenstander uiteen. De set werd overtuigend gewonnen (25-9). In de tweede set ging WHV verder waar het gebleven was. Dankzij rake klappen van diagonaalspeelster Rianne Warsen en middenspeelster Evelyn Moret werd ook deze set eenvoudig binnengehaald (25-16). 

Moeilijker scoren
In de derde set maakte de goed spelende spelverdeelster Debora van Zandwijk plaats voor Astrid Dhondt, die zowel aanvallend als op de spelverdeelpositie goed uit de voeten kan. Daarnaast maakte ook Georgette van Arendonk haar rentree na enkele maanden afwezigheid. WHV had deze set veel meer moeite met AVVA en liep verdedigend achter de feiten aan. De hele set keek WHV tegen een kleine achterstand aan. Op het allerlaatste moment serveerde Astrid Dhondt WHV toch nog naar de setwinst (26-24). De laatste set liep WHV snel uit naar een comfortabele 21-11 voorsprong, maar verzuimde het team door te drukken. AVVA kwam door sterk verdedigend werk terug tot 21-19, maar uiteindelijk waren het de rake klappen van de jonge, talentvolle Britt van Lier en de slimme geplaatste ballen van Diana den Otter die het team op tijd de winst bezorgden (25-21). 

De 4-0 winst betekent dat WHV vijf punten mag bijschrijven en uitloopt op een aantal naaste concurrenten. Op 26 oktober gaat WHV D2 op bezoek bij City Bril Krimpen om daar haar leidende positie op de ranglijst te verdedigen