Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Opnieuw uitzege voor WHV

Afgelopen donderdagavond speelden de Asperense volleyballers hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Om 19.30 mocht WHV zich melden om de degens te kruisen met Volley Zuid. Na eerst de avondspits te hebben overwonnen was daarna Volley Zuid aan de beurt. De ervaren Rotterdamse ploeg werd met een prima servicedruk onder de duim gehouden wat resulteerde in een mooie 1-3 overwinning.

Ondanks het lastige tijdstip kwam WHV uitstekend uit de startblokken. Aan de hand van een goede servicedruk van onder andere Joeri van Wijk werd het de thuisploeg erg lastig gemaakt om tot een goede aanval te komen. Volley Zuid strandde dan ook met regelmaat op de eerstelijns verdediging van WHV. Met name de lange René Roth blokte de tegenstander meerdere malen meedogenloos af. En als de ballen langs de blokkering kwamen, stond het achterveld paraat om deze op te pakken. Vervolgens had spelverdeler Niels Reder ruime keuze. Een snelle middencombinatie met aanvoerder Stefan Arp, passer-loper Joost de Jong bedienen op de linksvoor of de bal naar diagonaalspeler René Roth. Allen kwamen gemakkelijk tot scoren. En zo werd de eerste set met 13-25 een gemakkelijke prooi voor WHV.

De tweede set kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Volley Zuid kreeg iets meer grip op de aanval en service van WHV. Toch maakte de Asperense ploeg nog altijd minder fouten dan de Rotterdammers zodat ook de tweede set naar WHV ging. Dat was in de derde set niet het geval. De servicedruk zakte fors terug en er sloop even wat onzekerheid in het aanvalsspel van WHV. Ballen werden opeens uit of in het net geslagen. Halverwege de set krabbelde de ploeg wel weer wat op omdat het vanuit de ontspanning bleef spelen. De derde set was echter voor Volley Zuid.

De vierde set die volgde ging redelijk gelijk op. Trainer / Coach Mirjam Steenis draaide de opstelling drie plaatsen door om de thuisploeg weer even wat in verwarring te brengen. En dat pakte aardig uit. Omdat WHV in het achterveld af en toe wat steekjes liet vallen, kon de ploeg niet echt afstand nemen. Toen ook het ook aanvallend even wat haperde schakelde spelverdeler Niels Reder over op een andere tactiek. De ballen op middenspeler Wildrik van de Plassche werden een tempo lager en een fractie hoger gespeeld. Een tactiek die prima uitpakte. En omdat de Asperense ploeg het hoofd prima koel hield eind van de set werd de overwinning met 23-25 binnen gehaald. Zo blijft de ploeg vooralsnog ongeslagen.

Komende zaterdag speelt WHV de eerste thuiswedstrijd. Om 18 uur ontvangt de ploeg dan het Rotterdamse RVC Libanon.