Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV opent seizoen met overwinning

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen geopend met een prima overwinning. In Ouderkerk aan de IJssel was Voleco de tegenstander. Een gevaarlijke, ervaren ploeg die standaard meedraait in de top van de Promotieklasse. WHV had nog weinig ritme opgedaan in de aanloop naar dit nieuwe seizoen. De eerste set was dan ook nog even zoeken naar het juiste gevoel. De laatste drie sets waren echter voor WHV dankzij een prima combinatie van ontspanning, werklust en spelplezier.

Krappe selectie
De uitdaging voor dit nieuwe seizoen zal voor de Asperense volleyballers de krappe selectie worden. Na het vertrek van Brian van de Plassche telt de ploeg nog slechts zes man wat natuurlijk erg kwetsbaar is. Waar mogelijk zal dit per wedstrijd worden aangevuld met de talenten van het tweede herenteam. Afgelopen zaterdag bleek dat direct al een probleem. De beoogde zevende man was geblesseerd geraakt in de wedstrijd van Heren 2 en dus moest de ploeg het met zijn zessen doen. Geen wisselmogelijkheden dus voor trainer / coach Mirjam Steenis die dit seizoen de eerste herenselectie onder haar hoede heeft samen met assistent coach Peer de Jong.

Werklust en spelplezier de sleutel
De opdracht was dan ook duidelijk. Hard werken met en voor elkaar en genieten van elk punt dat je weet te maken. Vanwege vakanties en wat blessuregevallen was er nog geen gelegenheid geweest voor een oefenwedstrijd. Hierdoor was het de eerste set even zoeken naar ritme en kwam WHV maar zeer moeizaam tot scoren. Omdat de ontspanning echter aanwezig bleef raakte de ploeg niet gefrustreerd en ging het langzaam maar zeker steeds beter. Halverwege de eerste set haakte de ploeg aan. Het verlies in de eerste was niet meer te voorkomen maar de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet.

Servicedruk en aanvalsvariatie
Vanaf de tweede set was WHV de bovenliggende partij. Door een prima servicedruk van onder meer Niels Reder en Joeri van Wijk haalde de Asperense ploeg de angel uit het spel van Voleco. Hierdoor werd het lastiger voor de thuisploeg om hun sterke middenspelers te lanceren en kreeg de Asperense blokkering en verdediging meer greep op het aanvalsspel van de thuisploeg. Daarnaast wist WHV steeds gemakkelijker te scoren door veel te variëren in de aanvalsslag. De tactisch geslagen ballen van René Roth en Joost de Jong pakten steeds goed uit evenals de afwisseling in de middenballen van Stefan Arp.

In de vierde set leek het nog even mis te gaan. Een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche en enkele prima blokkeringen van onder meer Stefan Arp brachten de ploeg echter bijtijds terug op koers. Een mooie 1-3 verwinning was daarmee de beloning voor het vertoonde spel. De volgende wedstrijd voor WHV is aanstaande donderdag als de ploeg op bezoek mag komen in Rotterdam waar tegenstander Volley Zuid wacht.