Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

WHV Beach start met Batman & Robin

Afgelopen zaterdag werd gestart met de Batman & Robin speelwijze. Na zes ronden gespeeld te hebben was oud-zaallid van volleybalvereniging WHV, Vincent de Bie, de winnende Batman van de dag. Vincent getogen in Acquoy speelt momenteel in de zaal tweede divisie en beachvolleybalt bij beachverenigingen in Utrecht. Vincent won vijf van de zes wedstrijden in de hoogste poule en daarmee de terechte winnaar. De wedstrijden werden gespeeld tot 15 punten, waarbij na iedere vijf punten van speelhelft gewisseld werd. 

Sinds de oprichting in 2001 van WHV Beach wordt de King & Queen toernooivorm op de beachvelden in Asperen gespeeld, waarbij spelers steeds ingedeeld worden in een poule en waarbij het rooster bepaald met welke spelers je tegen twee andere spelers speelt. Batman & Robin is een toernooi is een soort ‘ladder’-systeem. Na ieder potje kunnen spelers promoveren naar een hoger veld of degraderen naar een lager veld. Het doel is om individueel zo hoog mogelijk te eindigen. De promotie en degradatieregels worden per persoon bepaalt doordat je of Batman of Robin was. Zo promoveert een winnende Batman naar een hogere poule en degradeert de verliezende Robin naar de lagere poule. De uitslag van de vorige wedstrijd bepaalt de indeling. Je speelt iedere wedstrijd, evenals het King & Queen-toernooivorm, met een andere speler en ook tegen iemand waarmee je daarvoor speelde. Door de promotie en de degradatie tussen de poules speelt iedereen wedstrijden op zijn of haar niveau. 

De uitslag van de ranking van zaterdag is weer de start van een volgend toernooi dat met Batman & Robin gespeeld kan worden. Spelers die nog niet hebben meegedaan, kunnen gewoon nog ingepast worden en spelers kunnen ook enkele wedstrijden meedoen. Je behoud je reeds bereikte ranking stand en kunt vanaf daar altijd weer meedoen.