Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Nieuwe WHV Beachvolleybal King Stefan en Queen Wietske prolongeert haar titel

Afgelopen zaterdag speelde WHV voor de 8ste keer het zogenaamde King & Queen beachvolleybaltoernooi op de beachvelden aan zwembad De Wiel in Asperen.

Bijna 10 jaar geleden startte WHV haar beachactiviteiten met de organisatie van beachvolleybal-toernooi op het Dr. Reilinghplein.

In 2011 toen het veld aangelegd werd, startte WHV Beach direct met deze toernooivorm waar mannen en vrouwen iedere wedstrijd met een andere medespeler tegen andere tegenstanders spelen. Diegene die goed samen weet te spelen, wint.

Dit jaar was het niveau hoog en deden ook diverse oud-kings en -queens mee.

De temperatuur was voortreffelijk, alleen het zand was door alle regen wel zwaar en plakkerig.

Dit jaar werd er in tegenstelling tot andere jaren een winnaarspoule gespeeld voor mannen en vrouwen apart.

De beste man en beste vrouw van 2019 waren Stefan Arp en Wietske van Dortmont.

Dames 1 talent, Wietske prolongeerde voor het eerst in alle jaren een titel. Bij alle andere Kings en Queens ging de kroon over naar een ander.

De WHV Beach organisatie overweegt ook om de Batman & Robin toernooi vorm te gaan inzetten. Deze toernooivorm gaat uit van een laddersysteem. De winnaars gaan steeds hoger op de ladder en de verliezers lager op de ladder. Het leuke is dat je steeds weer uitgedaagd wordt en kans houdt om hoger te komen en het toernooi te winnen. We starten met de toernooivorm op een dag, maar het is uitermate geschikt om een competitie op verschillende dagen op te zetten, waarbij de spelers kunnen kiezen wanneer en met welke regelmaat ze meedoen. Er kan gespeeld worden met teams of als individu gespeeld worden, waarbij er dan een team wint of er een Batman en Batwoman wint. Dit zomerseizoen wordt het getest om te kijken hoe het kan werken en wellicht wordt deze toernooivorm ook in de zomer van 2020 ingezet om de beachvolleyballers uit te dagen.