Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV eindigt seizoen als vierde

De Asperense volleyballers hebben het seizoen winnend afgesloten. Tegen VC WIK uit Groot-Ammers werd het na een spannende wedstrijd uiteindelijk 3-2 voor WHV. Aardig detail was dat bij de tegenstander afscheid werd genomen van Bernard de Graaf. Bernard begon zijn carrière ooit bij WHV en zet nu een punt achter zijn volleybal loopbaan vanwege aanhoudende knieproblemen. Na zijn publiekswissel in de vijfde set kreeg hij dan ook direct een shirt van WHV aangereikt om daar de laatste punten van de wedstrijd mee te spelen.

Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, waren zeker de eerste drie sets erg spannend. Het spel en de kansen golfden op en neer. Bij WIK konden ze altijd terugvallen op Bernard de Graaff die nog altijd makkelijk tot scoren kwam. WHV zette daar de variatie tegenover. Spelverdeler Niels Reder verraste zo nu en dan met snelle middenballen en vlotte combinaties en maakte het de verdediging van WIK daarmee lastig.

In de eerste set trok WHV nog aan het langste eind en haalde de set met 25-23 binnen. De tweede en derde gingen echter naar WIK met twee keer 24-26. De tegenstander was net wat scherper en resoluter in het benutten van de kansen die ze kregen. Vanaf de vierde set kantelde het beeld echter. WHV begon meer ballen te verdedigen en bij WIK leek daardoor het energiepeil te dalen. Langzaam slopen er ook meer fouten in het spel van WIK waardoor de Asperense volleyballers steeds makkelijker aan hun punten kwamen. Met 25-15 werd de stand gelijk getrokken en moest een vijfde set de beslissing brengen.

Ook in de vijfde set kwam WHV al snel op een voorsprong door een paar goede servicereeksen. Toen de Asperense volleyballers de 10 punten hadden bereikt, was het echter tijd voor het afscheid van Bernard. Aanvallend pakte hij voor WHV nog een puntje mee en zo ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 naar de Asperense volleyballers. Daarmee sluit de ploeg het seizoen af als vierde wat gezien de smalle selectie een prima prestatie is.