Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV verliest voorlaatste wedstrijd

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Rotterdam bij RVC Libanon. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel dan de eer. WHV stond vierde op de ranglijst en RVC vijfde zonder zicht op promotie of risico op degradatie. De thuisploeg was echter beter in zijn element afgelopen zaterdag. RVC Libanon wist met veel servicedruk en een goede verdediging het spel van WHV te ontregelen. De Asperense volleyballers kwamen daardoor over het algemeen slechts moeizaam tot scoren. Op de 3-1 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen.

Al vanaf de start van de wedstrijd had WHV moeite om de passing goed bij spelverdeler Niels Reder te krijgen. Hierdoor was het lastig om aanvallend een vuist te maken en de hard werkende verdediging van RVC te omzeilen. Daarbij stond WHV zelf matig te verdedigen in het eerste deel van de wedstrijd. De eerste twee sets gingen dan ook naar de thuisploeg.

Pas in de derde set leek WHV de schroom wat van zich af te gooien en meer energie in de wedstrijd te leggen. Er werd harder gewerkt in de verdediging en de passing kwam beter aan. Hierdoor kon er meer worden gevarieerd in de aanval zodat de aanvallers meer ruimte kregen om te scoren. Daarnaast waren er ook enkele goede servicereeksen van onder meer Joeri van Wijk en Niels Reder. In een spannende slotfase wist WHV de set binnen te halen en leek de ploeg weer even te geloven dat winst nog mogelijk was.

In het begin van de vierde set ging het spel aanvankelijk nog gelijk op. Halverwege de set zakte het spelniveau echter weer terug naar het niveau van het eerste deel van de wedstrijd. Aanvallend kwam de ploeg nauwelijks meer tot scoren en zo moest WHV dan ook toestaan dat RVC Libanon de wedstrijd met 3-1 naar zich toetrok.

Ondanks deze nederlaag staan de Asperense volleyballers nog altijd vierde op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg de laatste wedstrijd van dit seizoen. Oude bekende VC WIK uit Groot Ammers komt dan op bezoek in de Asperense sporthal.