Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV Dames 1 niet zonder problemen langs hekkensluiter City Bril Krimpen DS1

Afgelopen zaterdag 23 maart mochten de dames van WHV uit Asperen aantreden tegen City Bril Krimpen DS1, de hekkensluiter van de competitie. Hoewel de dames van WHV in een goede sfeer verkeerden door de 4-0 winst van vorige week, hadden zij het moeilijk met het jonge team van Krimpen. 

De eerste set begon WHV niet goed. Door de ontzettende hitte in de zaal waren de dames niet voldoende geconcentreerd, waardoor ze dan ook een kleine achterstand opliepen. Door een goede serviceserie van Mirjam Steenis en onnodige fouten van de tegenstander, lukte het WHV om deze achterstand recht te trekken. 

In de tweede set kwam WHV wel op voorsprong, maar dit was niet voor lang. Veel ballen werden uitgeslagen en er werden ook onnodige fouten gemaakt door de Asperse dames. WHV had vooral moeite met de aanval op het midden van de tegenstander en de servicedruk was ver te zoeken. Toch kregen de dames het voor elkaar om de achterstand deels weg te werken, mede door goede dreiging op het midden van Esther Hoppesteyn, waardoor Wietske van Dortmont op de buitenkant vrij spel had. De set werd helaas verloren in 26-24. 

De derde set kregen de dames van WHV een nieuwe mindset. Coach Ralph Sap spoorde ze aan om meer energie te geven en dit probeerden de dames dan ook te doen. Ze werkten harder en nu ze gewend waren aan de hitte van de zaal en lichte bal, kwam de servicepass van Natalie Smith goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis. Hoewel de tegenstander aardig bijbleef door foutjes aan de kant van WHV, drukten de Asperse dames door en wonnen de set met 19-25. 

Ook de vierde set ging WHV in met de positieve sfeer. Het begin van de set verliep nog redelijk moeizaam, vanwege de lastige service van City Bril Krimpen. Toch wist WHV er snel vat op te krijgen en zo creëerden ze een voorsprong. Door meerdere killblocks op het midden en de buitenkanten had de tegenstander geen kans meer en dus wonnen de dames van WHV deze set met 18-25. 

WHV DS1 is weer te zien op zaterdag 6 april in thuisbasis De Wiel tegen Next Volley Dordrecht DS 2 om 13:00.