Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Volle winst voor WHV

Tegen nummer 10 van de ranglijst Volley Zuid wisten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag een 4-0 overwinning te boeken. In eigen huis maakte WHV het enkel in de eerste set nog spannend door een voorsprong weg te geven. Daarna ging het relatief gemakkelijk tegen de hard werkende Rotterdammers. Dankzij deze overwinning herovert de ploeg nu de derde plek op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt dit echter het maximaal haalbare voor de ploeg uit Asperen.

Nadat WHV vorige week met een gehavende equipe nog redelijk kansloos onderuit ging tegen koploper OKK uit Hardinxveld, was de ploeg nu weer compleet. Zowel routinier Wildrik van de Plassche als de kersverse vader Stefan Arp waren beide weer van de partij zodat trainer / coach Hessel Reinsma weer kon beschikken over zijn volledige selectie. Na wat kleine opstartproblemen qua passing en aanval herpakte de ploeg zich prima. Onder impuls van de prima spelende Niels Reder en René Roth pakte WHV het initiatief en leek op weg naar de 1-0. Echter op 24-20 stagneerde de productie opeens en maakte de ploeg het onnodig spannend. Na enkele missers in de aanval en de passing oogde het spel opeens nerveus. Gelukkig wist de ploeg op de juiste momenten het hoofd koel te houden. Met een snelle middencombinatie tussen de oudgedienden Niels Reder en Wildrik van de Plassche werd de set uiteindelijk met 29-27 in Asperens voordeel beslist.

Vanaf dat moment verliep de wedstrijd steeds gemakkelijker voor de Asperense ploeg. De Rotterdammers die de punten nog hard nodig hebben om uit de gevarenzone te ontsnappen, werkten hard maar hadden te weinig scorende spelers in de ploeg. WHV kon er aan de hand van een goede servicedruk voor zorgen dat de middenaanvallers van Volley Zuid niet altijd konden worden aangespeeld. Hierdoor kon de Asperense verdediging zich prima instellen op het Rotterdamse aanvalsspel. En hoewel er met name in de tweede set nog af en toe wat slordigheden in het spel van WHV zaten werd er als team hard gewerkt.

Waar Volley Zuid in de tweede set met 25-22 nog redelijk in de buurt was gebleven, was het verzet van de bezoeker in de laatste twee sets gebroken. Joeri van Wijk en Joost de Jong verzorgden de passing steeds beter waardoor het aanvallend steeds gemakkelijker ging aan Asperense zijde. Daarnaast wist WHV via enkele prima servicereeksen van onder meer Stefan Arp steeds makkelijk weg te lopen. Het belangrijkste was echter dat er met ontspanning en plezier hard werd gewerkt voor en met elkaar. Al met al een prima overwinning voor de Asperense ploeg.

Komende vrijdag mag WHV op bezoek bij Vollido in Hendrik-Ido Ambacht. Ook deze ploeg heeft de punten nog hard nodig op promotie degradatie wedstrijden te ontlopen.