Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV verliest van koploper

De Asperense volleyballers waren afgelopen vrijdagavond te onzorgvuldig tegen de lijstaanvoerder OKK’70. In Hardinxveld was met name de passing aan de zijde van WHV te slordig. Hierdoor kon de ploeg aanvallend te weinig uitrichten tegen de thuisploeg. Op de 3-1 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen. Dankzij deze nederlaag zakte WHV naar de vierde plek op de ranglijst.

De Asperense heren hadden vanaf het eerste punt grote moeite om de service van OKK’70 goed bij spelverdeler Niels Reder te brengen. Er zat te veel twijfel tussen de oren van de Asperense volleyballers waardoor de reactie en verplaatsing richting de balbaan net te lang duurden. Het resultaat was dat er geen enkele verassing in de aanval van WHV gelegd kon worden. De verdediging van de thuisploeg kon zich hierdoor met groot gemak instellen op Asperense aanval. Hierdoor stuitte WHV te vaak op de vijandelijke blokkering of werd de bal gemakkelijk opgepakt in het achterveld van de thuisploeg. En die hadden aanzienlijk minder moeite om tot scoren te komen. Dit mede omdat WHV ook weinig energie in de verdediging legde.

De eerste drie sets gingen op deze manier dan ook vrij kansloos verloren voor de Asperense ploeg. Pas in de loop van de derde set begon WHV iets op te krabbelen. Een tactische omzetting van gelegenheidscoach Mirjam Steenis pakte goed uit. Passer-loper Stefan Arp verschoof naar de middenpositie en Joost de Jong nam de passer-loper positie over. En beide heren vulden deze rol prima in. De derde set was niet meer te redden maar de vierde set kon hierdoor wel worden binnengesleept. Niet onbelangrijk was dat deze vierde set de passing beter werd verzorgd. Hierdoor konden de middenspelers Stefan Arp en de jarige Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgen. En daar profiteerden de buitenaanvallers weer van. Dit gaf de ploeg daarnaast ook energie om meer ballen te verdedigen in het achterveld.

Meer dan de eer en een punt kon er echter niet meer worden gered door WHV. Dat was dan ook wel het minste wat de ploeg na drie matige sets was verschuldigd aan het meegereisde publiek. Zaterdag over een week kan de Asperense ploeg echter revanche nemen als OKK’70 in Asperen op bezoek komt.