Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV kan net niet doordrukken

Afgelopen zaterdag speelde WHV in eigen huis tegen de nummer 2 van de ranglijst City Bril Krimpen. Hoewel de ploeg in de strijd om de tweede plek op een 2-0 voorsprong kwam, verloren zij uiteindelijk toch met 2-3. De Asperense mannen konden het niveau net niet lang genoeg volhouden en moesten toestaan dat de ervaren equipe uit Krimpen aan de IJssel het tij wist te keren. Het gat naar de nummer 1 en 2 van de ranglijst bedraagt nu 6 punten met nog 6 wedstrijden te gaan.

De Asperense ploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist met een prima servicereeks WHV direct op een comfortabele voorsprong te zetten die niet meer werd weggegeven. Ook de tweede set wist WHV aardig initiatief te houden. Opnieuw waren de ingrediënten een goede servicedruk en een prima blokkering. Daarnaast had spelverdeler Niels Reder met Stefan Arp en René Roth twee aanvallers waar hij altijd op kon terugvallen.

Maar vanaf de derde set ging het moeizamer. Hoewel de ploeg nog altijd hard werkte, kwam het steeds moeizamer tot scoren. De passing werd wat minder zorgvuldig en de tegenstander was beter ingesteld op het spel van WHV. Krimpen had via een slimme omzetting de middenposities versterkt waardoor ze naast een betere blokkering ook nog eens veel meer scorend vermogen kregen. En dat leverde WHV hoofdbrekens op waar niet echt een passend antwoord op werd gevonden. En hoewel de ploeg door hard werken en enkele aardige servicereeksen nog wel terug wist te komen in deze derde set was het niet genoeg voor de setwinst.

De vierde set was de minste goede set van Asperense kant. De servicedruk was laag en City Bril kwam heel gemakkelijk tot scoren. De Asperense aanval daarentegen wist nauwelijks meer langs de blokkering van de tegenstander te komen. En zo wisten de bezoekers de stand uiteindelijk weer gelijk te trekken en moest een vijfde set de beslissing brengen. En hoewel WHV aanvankelijk een paar punten achter kwam, werd nog één keer alles uit de kast getrokken. Onder impuls van Stefan Arp en René Roth wist de Asperense ploeg zich terug te knokken in deze vijfde set en pakte zelfs de voorsprong. Maar waar de overwinning binnen handbereik leek te liggen, zorgden twee ongelukkige momenten ervoor dat het toch Krimpen was dat met 2-3 de overwinning wegkaapte.

Een domper dus voor de Asperense ploeg. Tijd om lang te treuren is er echter niet want aankomende vrijdag wacht alweer de confrontatie met de nummer 1. WHV mag dan op bezoek bij OKK’70 in Hardinxveld.