Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV dwingen winst af

ASPEREN – Op zaterdag 16 februari streed het vrouwenteam van WHV tegen de nummer 4 van de ranglijst en haalden de dames door sterk spel en slimmigheid de punten binnen. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. 

Voorafgaand aan de wedstrijd laaide het vuur al bij de dames op. De punten moesten en zouden in Asperen blijven. Gebrand om te winnen gingen ze dan ook het veld op. De eerste set liep erg gelijk op. Van beide kanten werden slimme en harde ballen gespeeld en het was dan ook erg spannend. Toch lukte het WHV om de set naar zich toe te trekken, mede door slimme spelverdeling van Mirjam Steenis en geplaatste ballen door de aanvallers. Het werd 25-22. 

De tweede set begon WHV met een goede voorsprong, door onder andere mooie aanvallen van Bernadet Arendsen. Toch behielden de dames van WHV de voorsprong niet en kwam Forza sterk terug. Na een nuttige time-out van coach Ralph Sap, lukte het de dames om de leiding te herpakken, en pakte WHV alsnog de set, met een stand van 25-19. 

Opnieuw begon WHV de derde set sterk. Door een mooie servicebeurt van Lotte Kleijer en een sterke aanval van Wietske van Dortmont en Esther Hoppesteyn werd de tegenstander al vanaf het begin weggeblazen. Toch lukte het Forza om bij te blijven, waardoor WHV het even benauwd kreeg. Het jonge team van WHV bleef echter aan de winnende hand en sleepte opnieuw de winst binnen. De set eindigde in 25-21. 

De vierde set was het minder feestelijk aan de kant van WHV. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, iets wat de dames van WHV al vaker de kop heeft gekost, waardoor Forza weinig hoefde te werken om de set in de wacht te slepen. Het werd 25-16 voor de tegenstander. 

De dames van WHV hebben de komende twee weken vrij, maar spelen op 9 maart weer bij tegen Voleco DS 2, in Ouderkerk aan den IJssel.