Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Geweldige 4-0 winst naar dames 1 WHV

Afgelopen zaterdag, 2 februari, mochten vele toeschouwers getuige zijn van een glansrijke overwinning voor de dames 1 van WHV. Het Asperse team speelde een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Move4U uit Vlaardingen.

Een aantal mooie acties van de dames van WHV maakten dat zij al snel een flinke voorsprong kregen op de tegenstander. Zo vormden Esther Hoppesteyn en Lotte Kleijer een sterk blok en wist Mirjam Steenis een bal erg taktisch in het veld van de Vlaardingers te prikken. De eerste time-out werd al vrij snel aangevraagd, bij een stand van 6-1 voor het Asperse team. Na de time-out volgde een mooie aanval van Lotte Kleijer en een slimme prikbal van Irene Bijl. Toch wisten de dames van Move4U behoorlijk terug te komen, waardoor coach en trainer van dames 1 WHV, Ralph Sap, een time-out aanvroeg. De set bleef tot het einde toe spannend, maar het lukte de Aspenaren uiteindelijk toch om de set in de wacht te slepen.

De tweede set was een echte nek-aan-nekrace. Beide teams deden erg hun best om de punten binnen te slepen. Irene Bijl maakte door middel van een omloop een mooie aanval en ook Esther Hoppesteyn en Wietske van Dortmont wisten aardig wat indruk te maken door met flinke klappen de bal in het veld van de tegenstander te meppen. Het is opvallend hoe vaak de beide teams deze set gelijk stonden. Het scoreboard gaf deze set standen als 9-9, 17-17, en 21-21 aan. Wendy de Bie, een ervaren WHV-speelster die het Asperse team deze zaterdag kwam versterken, zette met haar servicereeks de tegenstander flink onder druk. Ralph Sap wilde Hadassa Bakker aan het einde van de set de kans geven de set af te maken, welke ze met beide handen aannam. WHV won de set met 27-25.

Waar de uitslagen van de eerste sets nog erg dicht bij elkaar lagen, wisten de Asperse dames in de laatse sets de voorsprong een stuk groter te houden.
Aan het begin van de derde set legde Wietske van Dortmont al snel een mooie prikbal in het veld van Move4U en maakte Hadassa Bakker een krachtige aanval. Ook op de servicedruk was bij het Asperse team weinig aan te merken. Terwijl Lotte Kleijer en Wendy de Bie prachtige ballen over het net bleven serveren, leek bij de tegenstander de moed echt in de schoenen te zakken. De coach uit Vlaardingen vroeg een time-out aan bij een stand van 13-2 voor WHV. Een korte toespraak van de coach leek voor de Vlaardingers echter niet te werken, want de Aspenaren behielden een fikse voorsprong. Na nog een time-out aan te hebben gevraagd wist Move4U alleen wel een tikkeltje terug te komen. Door slimme ballen van onder andere Hadassa Bakker, Wendy de Bie en Wietske van Dortmont wist WHV de tegenstander echter op veilige afstand te houden. Asperen won de derde set met 25-13.

De winnaar van de wedstrijd was al bekend, maar het team uit Vlaardingen bleef toch dapper vechten. Beide teams liepen aan het begin dan ook aardig gelijk op. Zowel WHV als Move4U wisten goede acties neer te zetten. Aan de Asperse zijde legde Mirjam Steenis opnieuw een slimme prikbal weg en zette Gènevieve van der Lek een mooi blok neer. Op deze manier wist het Asperse team uiteindelijk weer een voorsprong te maken. De coach van de tegenpartij deed nog een poging het beste uit zijn team te halen, door een time-out aan te vragen bij een stand van 8-16, maar dit deed, gelukkig voor WHV, het tij niet keren. Hadassa Bakker bleef brutaal harde ballen slaan, waardoor de Vlaardingen geen kans meer leken te maken deze laatste set in de macht te slepen. De dames van WHV wonnen ook deze laatste set, waarbij het scoreboard een stand van 25-13 liet zien.