Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Sterk begin eindigt opnieuw in verlies voor WHV

Capelle aan den IJssel – Afgelopen zaterdag 26 januari 2019 speelde Dames 1 van WHV tegen de nummer 1 op de ranglijst: VCN. Het krachtige verweer dat zij lieten zien in de eerste set, was niet te herkennen in de daaropvolgende sets en VCN ging er met een 4-0 winst vandoor. 

Hoewel de dames het opname tegen de nummer 1 van de ranglijst, deden ze niet onder voor het team uit Capelle. De meeste langdurige rally’s werden gewonnen door de tegenstander, maar WHV kwam goed mee met het niveau en mede door een goed blok van Esther Hoppesteyn lukte het WHV zelfs om setpoint te behalen. Helaas verloren onze dames deze rally het stond weer gelijk. Na een spannende nek-aan-nekrace, ging de tegenstander er helaas met de eerste set vandoor. Het werd 30-28. 

De tweede set begon WHV niet goed. Het spel was traag en de speelster leken de moed in hun schoenen te hebben. Coach Ralph Sap werd dan ook gedwongen om al vroeg in de wedstrijd een time-out aan te vragen. De tegenstander speelde sterk en de dames van WHV hadden er duidelijk moeite mee om de sterke service onder controle te krijgen. Gelukkig maakte VCN ook veel fouten, waardoor het WHV lukte om de ver opgelopen achterstand uiteindelijk redelijk in te halen, maar het was niet goed genoeg om de set te pakken. Het eindigde in een verlies van 25-20.

 De derde set was het ook niet raak voor onze dames. Aan het net begonnen ze sterk en speelden ze een prima wedstrijd, maar door de sterke service van de tegenstanders, lukte het de dames niet om de pass onder controle te krijgen. De kleine spelverdeelster van VCN maakte punt na punt met haar service en WHV kreeg het niet onder controle. Richting het einde van de set kwamen ze nog wel een beetje terug door goede aanvallen op de buitenkant van Bernadet Arendsen en Wietske van Dortmont. De set werd verloren met 25-17.

 In de laatste set gebeurde er weinig. Ballen werden uitgeslagen door onze dames en het was vooral een opgave om hun service in het veld te krijgen, in plaats van daarbuiten of in het net. Even werd het nog een beetje spannend en leek het erop dat deze set nog de andere kant op zou vallen, maar helaas voor de Asperse dames gebeurde dit niet en ze trokken opnieuw aan het kortste eind. Het werd 25-21.

 Volgende week spelen onze dames weer een thuiswedstrijd, tegen Move4U, de nummer 7 op de ranglijst.